← Altres notícies

Els hospitals i centres sanitaris d'Osona recullen 1.138 kg de menjar per al Banc d'Aliments

Els dies 20 i 21 de juny, els centres sanitaris d'Osona van organitzar una campanya de recollida de menjar per al Banc d’Aliments que gestionen Càritas i Creu Roja. Durant aquests dos dies, es van instal·lar punts de recollida de productes bàsics d’alimentació a l'Hospital General de Vic, l'Hospital Sant Jaume de Manlleu, l'Hospital Santa Creu, l'ICS i els EAP d'Osona Sud (Centelles) i de Vic (El Remei). La iniciativa va permetre recollir 1.138 quilos d'aliments, que permetran alimentar unes 60 famílies.

Del total de quilos recaptats, 782 kg es van recollir a l'Hospital General de Vic, 250 kg a l'Hospital Sant Jaume de Manlleu i els 106 kg restants entre l'Hospital de la Santa Creu, l'EAP Vic, l’ICS i l'EAP Osona Sud. El menjar recollit són aliments bàsics com arròs, pasta, farina, conserves, oli, llet uperitzada (UHT), llegums, patates, sucs, galetes, sucre i altre menjar de llarga conservació.

A nivell institucional, van col·laborar en l’acapte d’aliments el Sistema Integrat de Salut d'Osona (SISO), l’Institut Català de la Salut, el Consorci Hospitalari de Vic (CHV), la Fundació Hospital Santa Creu, la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona i les entitats de base associativa que gestionen els EAP d’Osona Sud (Centelles) i de Vic (El Remei).

Enguany, era la segona vegada que s’organitzava l’acapte d’aliments. En l'edició de l’any passat, els centres del Consorci Hospitalari de Vic van recollir 1.648 quilos de menjar.