← Altres notícies

"Quan comences a treballar d’infermera, integrar-te en l’equip de diverses unitats t’ajuda a descobrir el que més t’agrada"

La infermera Alba Solà fa un any que treballa a la Unitat de Cures Respiratòries Intensives (UCRI) de l'Hospital Universitari de Vic, ubicada a la renovada planta 3.1, on té cura dels pacients semicrítics afectats per COVID-19.

Moure's per saber què t'agrada

Incorporada al CHV al juliol de 2017, va tenir cura fins l'any passat de tot tipus de pacients, tant els intervinguts quirúrgicament, de Traumatologia i de Cirurgia General, com els atesos per l'equip de Medicina Interna, una vivència que li ha permès adquirir una experiència notable en poc temps. "Moure's per diverses unitats és la millor manera per conèixer el tractament de patologies diferents, un fet que quan comences és molt important per saber què t'agrada i què no i valorar en què et vols especialitzar", afirma.

Bona connexió territorial

L’Alba és bagenca i, malgrat haver estudiat el Grau d'Infermeria a Manresa, quan va acabar la seva etapa universitària va veure amb bons ulls venir a treballar a la capital osonenca: "Vic és una ciutat molt ben connectada per carretera i transport públic i això facilita que el trajecte fins a l'hospital sigui ràpid fins i tot si no ets de la mateixa comarca".

Treball en equip i bones relacions

Si les connexions de Vic amb el territori de la Catalunya Central faciliten l'arribada de professionals, el bon ambient de treball ajuda a que no en marxin. Des de la seva arribada al CHV, ha trobat sempre una bona acollida als equips als quals s'ha incorporat i molta predisposició al treball en equip: "Com l'Hospital Universitari de Vic no és excessivament gran, sempre coneixes algú de la resta d'unitats i tens un accés molt directe a qualsevol professional a qui hagis de demanar ajuda. A més, notes com al teu voltant la gent fa pinya i sents que treballes en equip."

Noves oportunitats en un espai amb tecnologia avançada

Encara recorda que quan va incorporar-se a l'equip de la UCRI va sentir cert neguit, però aviat va valorar que era una bona oportunitat per aprendre més sobre l'atenció de pacients fràgils. Amb un bon rodatge ja fet, valora de manera positiva el canvi, així com l'equipament de què disposa la unitat: "tenim la sort de disposar, en una planta d'hospitalització, d'un sistema de monitoratge central com els existents a les UCI per tenir els pacients controlats en tot moment, el que ens permet respondre amb més rapidesa en cas d'alguna descompensació".

La incorporació de nous sistemes i equips ha estat una constant que ha observat periòdicament des de la seva arribada al CHV. Entre d'altres, va ser testimoni de la implantació del sistema Alexia, una solució amb la qual els professionals d'Hospitalització poden gestionar la informació dels pacients i les utilitats clau per a l'assistència a través de dispositius mòbils, cosa que fa més fàcil el treball i augmenta la seguretat.

Visió holística de l'atenció

L’Alba destaca de la seva feina a Vic la possibilitat de cuidar els pacients des de totes les vessants. En el seu dia a dia, dona resposta a les necessitats del pacient tenint cura de la seva patologia, però també tenint cura de l'aspecte més emocional, perquè el pacient se senti acompanyat i ben cuidat durant la seva estada hospitalària.