← Altres notícies

Amb les ampolles sostenibles, estalviem més d'un miler d'envasos de plàstic al mes

Durant el mes de gener, es van consumir 1.096 ampolles d'aigua menys a les cafeteries i màquines de vending dels nostres centres, un estalvi del 37% respecte el consum habitual. La incorporació de més fonts d'aigua i l'ús dels bidons reutilitzables per als professionals han estat dues accions clau per reduir el consum de plàstic i ser més sostenibles.

En el marc del Pla de reducció de plàstic al CHV, vam engegar a finals de 2021 una campanya per reduir el consum d'envasos de plàstic mitjançant la instal·lació de noves fonts d'aigua i el repartiment d'una ampolla d'aigua sostenible per a totes les persones treballadores dels nostres centres.

Amb aquesta iniciativa, i comparant les dades del consum d'ampolles d'aigua a la cafeteria i a les màquines de vending amb la mitjana de l'any passat, aquest mes de gener hem reduït el consum d'ampolles d'aigua un 37%, amb un estalvi total de 1.096 envasos.

Fent la comparativa per centres, a l'Hospital Universitari de Vic s'han estalviat 622 ampolles d'1,5 litres i 360 ampolles de mig litre; a la Clínica de Vic s'ha reduït el consum en 35 ampolles de 1,5 litres i 27 de mig litre, i a l'Hospital de Manlleu l'estalvi ha estat de 52 ampolles de 1,5 litres.

Bevem aigua #Delaixeta amb l'ampolla sostenible del CHV

La campanya Bevem l'aigua #Delaixeta està impulsada des del Servei de Prevenció i Medi Ambient del CHV i compta amb el suport de diferents proveïdors. El cost de les ampolles ha estat cofinançat per Boris-45, l'empresa que gestiona el servei d'alimentació i restauració, i per les companyies que subministren l'aigua als centres que el CHV té a Vic i a Manlleu: Aigües de Vic i Sorea (Agbar).

L'aigua de l'aixeta és:

  • + segura: gràcies als exhaustius controls de qualitat diaris
  • + ecològica: no genera residus ni s'ha de transportar
  • + econòmica: costa 1.000 vegades menys que l'embotellada

A més, les fonts que tenim als diferents centres disposen de sistemes d'ultrafiltració que permeten filtrar partícules entre 0,03 i 0,1 micròmetres (bacteris, virus, endotoxines, microplàstics...). El resultat és una aigua d'alta qualitat, millor que moltes aigües embotellades.

En un mes, s'han estalviat més de 700 ampolles de plàstic de litre i mig, i prop de 400 de mig litre.