← Altres notícies

"Si vols dedicar-te a l'àmbit hospitalari, l'Hospital Universitari de Vic t'ofereix una gran oportunitat per fer-ho"

La Cristina Cobo coneix a fons com es treballa al Consorci Hospitalari de Vic. Infermera de professió, en les dues dècades que fa que treballa a la institució ha acumulat un important bagatge en l'atenció de pacients a les àrees d'Urgències, UCI, Pediatria i Hospitalització, treballant colze a colze amb la resta de professionals de l'Hospital Universitari de Vic.

Facilitats per adaptar-se als canvis

"La pandèmia ha alterat el nostre dia a dia, però hem demostrat que a l'hospital som àgils i ens adaptem ràpid a les noves necessitats dels pacients", afirma. Entre aquestes adaptacions, hi va haver la seva, al novembre de 2020, quan després de set anys a Traumatologia va passar a cuidar pacients semicrítics afectats per COVID a la Unitat de Cures Respiratòries intensives (UCRI) de l'Hospital: "Vaig assumir el canvi amb ganes d'aprendre i vaig sentir-m'hi molt ben acollida."

Ser infermera a un hospital

La Cristina viu amb passió treballar en un hospital d'aguts: "M'agrada la feina d'infermera en l'àmbit hospitalari perquè fas servir molta tècnica, fas tasques diverses i veus diferents maneres de treballar". Posa en valor "l'experiència que adquireixes durant la cura, el contacte diari amb el pacient i el seu seguiment en els processos més aguts". Fruit d'aquest aprenentatge, la Cristina destaca l'autonomia de què disposen com a infermeres en el funcionament diari de la unitat i en el seguiment dels diversos pacients.

Especialització en el que més t'atrau

L'experiència és un grau, com també ho és la capacitat d'especialitzar-se durant l'etapa laboral. "A Vic he pogut veure què m'agrada i acabar-me especialitzant durant la meva trajectòria professional en el tractament de pacient quirúrgic i semicrític", mitjançant formació i diversos postgraus.

Relació amb professionals i estudiants d'Infermeria

Un dels avantatges que veu Cristina Cobo de formar part de la plantilla de l'Hospital Universitari de Vic és la mida del centre i la relació entre els professionals: "A Vic, coneixes la gent que forma part d'altres equips i això ajuda a treballar conjuntament i a donar-te suport mutu quan fa falta. Fins i tot integrar-te en qualsevol nou equip és més fàcil". El fet de ser un hospital universitari també li permet fer tasques docents, ja que s'encarrega de la tutorització d'estudiants d'Infermeria des de fa més de deu anys.

Estabilitat laboral

Al CHV, també hi ha trobat estabilitat contractual i un bon lloc on qualsevol infermera que ho desitgi pot anar agafant experiència i anar creixent de forma professional. Si hagués de donar un consell a una nova infermera, ho tindria clar: "Si t'agrada o vols conèixer com es treballa en l'àmbit hospitalari, Vic t'ofereix una gran oportunitat per fer-ho".