← Altres notícies

Debat al Parlament sobre el nou model de l’atenció de llarga durada i residencial a Catalunya

L'actual sotsdirectora de dependència del CHV-FHSC, Montse Blasco, ha participat aquest mes d'octubre en una compareixença al Parlament de Catalunya davant del Grup de Treball d'Anàlisi de l'Impacte de la Covid-19 en residències.

La compareixença de Blasco a l'òrgan legislatiu català ha estat en representació de la Societat Catalana de Geriatria i Gerontologia. Actualment, Montse Blasco és membre del grup de treball de la SCGiG mentre que durant la pandèmia formava part de la Junta com a vocal de residències i era coordinadora del grup de treball.

Algunes de les idees aportades i el posicionament conjunt de SCGiG, la Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya (FATEC) i la Fundació iSocial estan recollides en aquest document que analitza l'impacte de la COVID-19 en les persones grans i els dèficits preexistents que expliquen la gran repercussió de la crisi de la COVID-19 en les residències geriàtriques.

Es considera que aquesta dramàtica situació de crisi ha de representar, com a mínim, una oportunitat per repensar el model de tota l'atenció de llarga durada, que abasti tots els serveis i suports que les persones grans necessiten en aquesta etapa de la seva vida, tant en l'àmbit residencial, com al domicili o en altres entorns, i amb el suport i la implicació de la comunitat.