← Altres notícies

La VI Jornada d’Innovació de l’Aliança Estratègica C-17 reforça la seva aposta per sumar "pel ciutadà i pel professional”

Els hospitals de la C-17 fan balanç dels 22 programes assistencials que han impulsat de manera compartida i dels beneficis que aquests han aportat als pacients, els professionals i al sistema sanitari.

L'Hospital General de Granollers ha acollit avui la VI Jornada d'Innovació de l'Aliança Estratègica d'Atenció Especialitzada C-17, la trobada anual per compartir els avenços i les propostes del model col·laboratiu que està desplegant l'aliança integrada per l'Hospital Universitari de Vic (Osona), l'Hospital General de Granollers, l'Hospital Universitari de Mollet, l'Hospital de Sant Celoni (Vallès Oriental) i l'Hospital Clínic (Barcelona).

En aquesta sisena edició de la Jornada, s'ha presentat el procés, endegat conjuntament amb CatSalut, que servirà per avaluar -a nivell de resultats assistencials i econòmics- els set anys de funcionament de l'Aliança. Actualment, l'Aliança té desplegades un total de 22 intervencions: projectes desenvolupats amb visió transversal de territori que, sumant coneixement, recursos humans i tecnològics dels diferents hospitals, volen oferir l'atenció més adequada per als pacients, en el lloc més idoni i de la manera més eficient.

En el marc de la Jornada, s'han exposat en profunditat quatre d'aquestes intervencions: el circuit de diagnosi molecular del càncer de pulmó, el de càncer de mama, el d'atenció al malalt isquèmic i les urgències 24x7 d'Otorrinolaringologia. Així mateix, també s'han avançat els processos assistencials compartits que es desenvoluparan durant el 2023.

Premi a la innovació compartida

La Jornada d'Innovació de la C-17 ha estat, un any més, l'escenari en què s'han entregat el premi Roche Farma a la millor innovació per contribuir a assolir els reptes de l'Aliança C-17. Un premi en el que enguany optaven set projectes, entre ells el de la Ruta Assistencial de la Insuficiència Cardíaca a Osona. El guardó ha estat per al programa 'Brúixola' de suport i millora de l'experiència de pacients amb càncer de pulmó que s'atenen en diversos dispositius assistencials de la C-17, liderat per Marta Barahona, cap d'Atenció a la Ciutadania, i Joan Fernando Peidró, de l'àrea d'Experiència Pacients, de l'Hospital Clínic.

La Jornada ha estat inaugurada per l'alcaldessa de Granollers, Alba Barnusell, el director general de l'Hospital General de Granollers, el Dr. Rafael Lledó, i la coordinadora de l'Aliança C-17, la Dra. Cristina Iniesta. En la part final, els gerents dels centres que conformen l'Aliança C-17 han presentat les conclusions de la jornada, abans de donar pas a la cloenda a càrrec del Dr. Ignasi Carrasco, director de l'Àrea Assistencial del CatSalut.

L'Aliança Estratègica C-17

El 13 d'abril de 2015 es va subscriure el conveni marc de col·laboració entre l'Hospital Clínic de Barcelona, el Consorci Hospitalari de Vic, la Fundació Sanitària Mollet, la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers i la Fundació Hospital de Sant Celoni amb l'objecte d'establir una aliança estratègica en matèria de gestió assistencial de la salut, amb una població de referència aproximada d'un milió i mig de persones.

La xarxa s'orienta a la ciutadania i als professionals per oferir l'atenció més adequada en el servei més idoni. D'aquesta manera se sumen coneixement, recursos humans i tecnològics, cercant eficiències i aprofitant el potencial de treballar plegats.

Aquest conveni compta amb el suport institucional del Servei Català de la Salut, que en el seu Pla d'acció compta amb la línia 11, dedicada a alinear les organitzacions als objectius del sistema sanitari, amb el foment d'aliances estratègiques que assegurin una visió territorial de conjunt i l'escalabilitat en la prestació de serveis sanitaris.

El guardó ha estat per al programa 'Brúixola' de suport i millora de l'experiència de pacients amb càncer de pulmó que s'atenen en diversos dispositius assistencials de la C-17