← Altres notícies

Rebem visites internacionals per compartir experiències en l’àmbit de la docència universitària

En el marc d'una visita a la Facultat de Medicina de la UVic-UCC, el Dr. Margus Lember, degà del centre anàleg de Tartu, a Estònia, va trobar-se amb la direcció del CHV per conèixer com desenvolupem el nostre model assistencial i docent.

El degà de la Facultat de Medicina de Tartu (Estònia), el Dr. Margus Lember, va conèixer de prop el model de docència universitària en Medicina que es fa a Osona, on el mes d'octubre va visitar la Facultat de Medicina de la UVic-UCC i el Consorci Hospitalari de Vic.

En la seva visita a la institució sanitària, Lember va reunir-se amb la nostra directora Assistencial, la Dra. Rosa Morral, i la directora de Transferència de Coneixement, la Dra. Núria Roger, per compartir experiències i possibles canals de col·laboració en el marc dels dos models assistencials i docents.

Lember ha desenvolupat la seva recerca principalment en els àmbits de les malalties cròniques, la relació entre Atenció Primària i Atenció Hospitalària i l'educació mèdica.

Acollim l'estada d'estudiants internacionals

Des de finals de setembre i fins al 28 d'octubre, l'estudiant de doctorat Chiara Dall'Osto, de la Universitat de Siena, a Itàlia, ha desenvolupat al CHV un projecte de recerca vinculat a la seva tesi doctoral sobre aprenentatge i innovació en contextos socials i laborals.

L'objectiu del projecte d'investigació que està fent la doctoranda a Vic és aprofundir en les competències interculturals del personal sanitari del Servei de Ginecologia i Obstetrícia del CHV, tot recollint i analitzant l'experiència diària dels professionals. El projecte ha estat tutelat per la Dra. Susanna Vilaseca i posa el focus en les situacions crítiques i les eines emprades per fer front a aquests tipus d'episodis.

Dins del marc de la internacionalització, i vinculats al programa ERASMUS i a la promoció de l'intercanvi internacional, el CHV participa en la formació d'estudiants de diferents graus provinents d'altres països. En aquest moment, dues estudiants de Medicina de Portugal estan fent períodes d'estades de pràctiques als serveis de Medicina Interna i de Cirurgia General.

El Dr. Margus Lember, en la seva visita a la Facultat de Medicina de la UVic-UCC
Diverses estudiants de la Universitat de Siena van visitar el CHV l'any 2020