← Altres notícies

Vic acull la 18a Jornada de l’Associació Catalana d’Infermeria Nefrològica

La trobada, organitzada per les infermeres del Servei de Nefrologia del CHV, ha reunit una setantena de professionals de diferents institucions per parlar de la malaltia renal crònica des d'una perspectiva de gènere i actualitzar coneixements sobre la pràctica diària de la infermera nefrològica.

Més de 70 professionals de l'àmbit de la salut han participat aquest dimecres 14 de desembre en la divuitena jornada de l'Associació Catalana d'Infermeria Nefrològica, celebrada a l'Aula Magna de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC).

En aquesta edició, la jornada s'ha centrat en la perspectiva de gènere i l'apoderament de les persones amb malaltia renal crònica, amb l'objectiu de donar visibilitat a la diferència entre homes i dones i oferir una atenció més personalitzada que permeti millorar la cura i l'atenció als pacients que es tracten des dels serveis de Nefrologia.

La trobada es va dividir en dues taules rodones sobre fragilitat i accessos vasculars, i una tercera taula en la qual es van presentar els millors treballs valorats pel comitè científic. Totes elles van oferir als assistents un cicle de ponències conduïdes per infermeres del Servei de Nefrologia del Consorci Hospitalari de Vic.

La 18a Jornada anual de l'Associació Catalana d'Infermeria Nefrològica estava organitzada pel Servei de Nefrologia del CHV i l'Associació Catalana d'Infermeria Nefrològica (ACIN) amb el suport del grup de recerca M3O i la UVic-UCC.