← Altres notícies

Treballem en xarxa per millorar la qualitat assistencial dels centres sanitaris catalans i la formació dels futurs professionals

Més de 200 professionals de l'àmbit de la salut i la docència van participar, el dia 1 de desembre, en la 19a Jornada de la Xarxa de Comissions de Docència de Catalunya (XCDC). 

Ser atractiu per ser elegible, millorar les condicionals laborals, més temps per a la formació, començar a ensenyar valors durant el grau amb la implicació de tots els agent, afavorir la visibilitat de les Unitats Docents a les xarxes socials i treballar conjuntament millores per enfortir el sistema sanitari i augmentar la capacitat d'atracció de Catalunya. Aquestes són algunes de les conclusions que es van extreure durant la 19a Jornada de la Xarxa de Comissions de Docència de Catalunya, celebrada a Vic el passat dijous 1 de desembre.

Durant la trobada, responsables de l'administració, d'hospitals i centres d'atenció primària, gestors de la formació que s'imparteix en aquestes institucions, i graduats que estan realitzant itineraris de formació especialitzada, van reflexionar al voltant dels tres grans reptes de futur del Fòrum de Diàleg Professional: els valors dels residents, la capacitat formativa del sistema de salut català i la capacitat d'atracció territorial.

La jornada ha tingut lloc en un moment de gran debat social sobre la necessitat d'incorporar professionals sanitaris que posa sobre la taula la capacitat del nostre sistema per retenir talent i aconseguir que aquest es distribueixi de forma homogènia pel territori per garantir, així, l'equitat en la xarxa assistencial catalana. Amb l'objectiu de detectar les fortaleses i debilitats, s'ha celebrat aquesta trobada, que ha de permetre treballar en xarxa amb la resta de territoris i cohesionar-nos per garantir una millor qualitat assistencial.

La trobada anual de comissions docents de Formació Sanitària Especialitzada es va fer a Vic amb la voluntat de descentralitzar aquest acte i traslladar-lo a la Catalunya Central.

A banda dels tres fòrums de debat, també va incloure la presentació de les comunicacions orals seleccionades i diversos pòsters, així com l'Assemblea General de la Xarxa de Comissions de Docència de Catalunya.

La 19a Jornada de la Xarxa de Comissions de Docència de Catalunya (XCDC) va tenir lloc a l'Auditori Marià Vila d'Abadal de l'Edifici El Sucre.