← Altres notícies

Com abordar el dolor crònic, a la Jornada de Fisioteràpia

Divendres 5 de maig, tindrà lloc la primera edició de la Jornada de Fisioteràpia de la Catalunya Central. Una nova cita que es vol organitzar de manera anual, alternant la seu entre el Bages i Osona, i que organitzem conjuntament el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, la Fundació Althaia, el Consorci Hospitalari de Vic, la UVic-UCC i la UManresa.

L'edició d'enguany se celebrarà a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa i estarà dedicada a explorar els nous enfocaments per abordar el dolor persistent des d'una perspectiva biopsicosocial.

El dolor musculoesquelètic crònic és un important problema de salut pública. El pateix més del 20% de la població i, a més d'afectar el benestar físic i emocional de les persones, té un gran impacte a nivell familiar, laboral i en el sistema sanitari. El dolor és un problema multidimensional que requereix un abordatge multidisciplinari. Avui, les revisions de les guies de pràctica clínica per als dolors amb més prevalença, com el cervical i lumbar, recomanen tractaments amb la mínima intervenció farmacològica possible. En la jornada, diferents experts ens ajudaran a comprendre del dolor persistent i els diferents abordatges que podem aplicar en la nostra pràctica clínica, i debatran sobre com impulsar l'imprescindible canvi de paradigma en el seu tractament.