← Altres notícies

Trobada entre referents tecnològics dels centres sanitaris de Catalunya

El Consorci Hospitalari de Vic va acollir divendres una sessió de treball amb els responsables de sistemes i TIC de diverses institucions sanitàries de Catalunya per posar en comú el desenvolupament de les seves plataformes tecnològiques i abordar les possibles sinergies entre elles.

La sessió tecnològica, celebrada el divendres 26 de maig a les instal·lacions de la Clínica de Vic ,va reunir els CIO (Chief Information Officer) de diversos centres sanitaris de tot Catalunya (Hospital de Campdevànol, Mútua Terrassa, l’Hospital del Mar, La Fundació Puigvert, Althaia, Badalona Serveis Assistencials, l’Hospital Sant Joan de Déu i la Coordinació General de les TIC del CatSalut), entre els quals el Consorci Hospitalari de Vic com a amfitrió. La trobada va comptar amb la participació de la directora d'Organització i Transformació Digital del CHV, Imma Bosch, juntament amb els diversos responsables de l'equip de Sistemes i TIC de SAS.

Els objectius de la trobada van ser compartir les iniciatives, inquietuds i evolució de les plataformes tecnològiques de cada centre i fer una anàlisi exhaustiva del full de ruta de cada institució. D'aquesta manera, es pretén avaluar les sinergies que puguin ser profitoses per a les diverses organitzacions en el futur més immediat. El departament de Salut, a traves de les TIC del CatSalut, treballa per vetllar que els sistemes d'informació de Catalunya s'alineïn i evolucionin cap a un sistema únic de registre assistencial (HES - Historial Electrònic de Salut).

La trobada respon i s'emmarca en el repte 5, Innovadora / tecnològica, del Pla estratègic 2023-26 del CHV-FHSC-SAS, en el que un dels objectius és definir el model de transformació digital orientat a la millora de la pràctica clínica i els requeriments dels grups d'interès.