← Altres notícies

La pediatra Maria Viñolas participa en una formació sobre l'anquiloglòssia en nadons

El curs, adreçat a professionals del Bages, el Berguedà i l'Anoia, va estar impartit, entre d'altres, per la pediatra i referent de la consulta d'anquiloglòssia i lactància materna del CHV, Maria Viñolas. L'objectiu de la formació és que el personal d'Atenció Primària adquireixi eines per a detectar i tractar els problemes derivats del fre lingual curt en nadons.

Una setantena de professionals de les àrees d'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva, Pediatria i Odontologia de l'Institut Català de la Salut (ICS) de la Catalunya Central s'han format recentment en la detecció, l'abordatge i el tractament de l'anquiloglòssia (fre lingual curt) en nadons. Aquesta patologia pot provocar greus problemes en la lactància -com ara dolor i clivelles en la mare i, en el nadó, dificultat en l'extracció de la llet, gasos o còlics...- i també en infants i adults -dificultats de la parla, otitis, problemes respiratoris, trastorns de la son, entre d'altres-.

El curs, dirigit a professionals del Bages, el Berguedà i l'Anoia, té com a objectiu que es pugui detectar més bé aquesta patologia a la mateixa consulta d'atenció primària, millorar els problemes de lactància derivats dels frens linguals curts, i realitzar un abordatge conjunt i multidisciplinari dels casos que requereixin intervenció.

La formació va anar a càrrec de la Dra. Maria Viñolas, pediatra i referent de la consulta d'anquiloglòssia i lactància materna del Consorci Hospitalari de Vic, i Raquel Moreno, llevadora de la consulta de lactància de l'ASSIR Osona i consultora internacional en lactància materna (IBCLC).

Osona va ser la primera comarca de la Catalunya Central on l'ICS va promoure aquesta formació pionera, que ara s'ha estès a la resta de professionals del territori.

Els mitjans parlen de la formació sobre l'anquiloglòssia en nadons

Diversos diaris s'han fet ressò aquests dies de la formació per detectar i tractar problemes de fre lingual en nadons. Podeu consultar els articles publicats a la premsa a continuació: