← Altres notícies

Professionals del CHV-FHSC guardonats als Premis Sanitat Osona 2023

La professió mèdica d’Osona ha celebrat aquest cap de setmana la Festivitat de Sant Cosme i Sant Damià amb el tradicional acte acadèmic i cultural que organitzen la Junta Comarcal d'Osona del Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) i l'Agrupació de Ciències Mèdiques d'Osona (ACMO).

Durant l'acte, celebrat al Paranimf de Vic, s'han reconegut diversos estudis i projectes d'investigació realitzats per professionals del CHV i la FHSC.

Premis Sanitat Osona 2023

 • Categoria de treballs inèdits:
  Joan Deniel Rosanas, metge especialista en Medicina Familiar i Comunitària de l'Institut Català de la Salut-Catalunya Central, i l'equip format per Jordi Prat Quinzaños, Pere Roura Poch, Mª Angels Casas Capdevila i Victor Farré Guerrero, pel treball “Tendencia y evolución del perfil lipídico en una cohorte de población con hiper colesterolemia severa y su asociación con factores de riesgo cardiovascular (frcv) en la población de Osona (Cataluña), 2009-2022”.
 • Categoria de treballs publicats
  Cristina Muñoz Pindado, metgessa especialista en Medicina Familiar i Comunitària del CAP Manlleu, i l'equip format per Edwin Muñoz Herrera, Veronica Arribas Peña, Pere Roura Poch, Fernando Ruiz Mori, Sara Sánchez Belmonte, Betlem Mateu Carralero, Maria Callís Privat, Ana Maria Darnés Surroca, Imma Casademunt Codina, Juan Serra Batlle, Núria Roger Casals, pel treball “Implementación del método simplificado Apnealink™Air® por médicos de atención primaria para el diagnóstico del síndrome de apnea-hipopnea durante el sueño”.
 • Categoria de treballs de recerca sobre el càncer:
  Nadia Espejo Herrera, metgessa especialista en Anatomia Patològica del Consorci Hospitalari de Vic, i l'equip format per Emilia Gabriela Sardo, Raül Guerrero Lopez, José Luis Molinero Polo, Daniel Badia Jobal, Esther Diaz Gomez, José Luis Cirella, Maria Alejo Sanchez, pel treball “Concordança dels resultats de l'índex sinktm (size, nodal status, ki67 índex) i les categories de risc de prosigna® en pacients amb càncer de mama estrògens positius/her2 negatius”.
 • Premi en la categoria de treballs de recerca de la Borsa de formació per als residents:
  Oleksandr Yashchenko Ganzha, metge resident en Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia del Consorci Hospitalari de Vic, i l'equip format per Jordi Villalba, Marc Arimany, Natalia Arriaga, Estel·la Trias, Gemma Álvarez i Jesús Narváez, pel treball “Anàlisis cinemàtic de la marxa en pacients intervinguts de pròtesis total de genoll (PTG) amb sistema posteroestabilizat i sistema de medial pivot”.
 • Accèssit en la categoria de treballs de recerca de la Borsa de formació per als residents:
  Tània Cosp Goma, metgessa resident en Pediatria del Consorci Hospitalari de Vic, i l'equip format per Meritxell Torrabias, Jacint Altimiras, Marta Rodríguez, Montse Ruiz, Maria Viñolas, Neus Roca i Estel Castany, pel treball “Experiència amb un programa de càlcul automàtic pel tractament de la cetoacidosi diabètica”.
 • Premi en la categoria de casos clínics de la Borsa de formació per als residents
  Pablo Viñuales Navarro, metge resident en Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia del Consorci Hospitalari de Vic, i l'equip format per Jordi Zafra, Paola Andrea Hortua, Ramon Clos i Jordi Villalba, pel treball “Osteomielitis d'húmer en un pacient amb drepanocitosis”.

XXIV Beca d’Investigació d’Osona

 • XXIV Beca d'investigació de l'Agrupació de Ciències Mèdiques d'Osona:
  Matilde Barneto Soto, metgessa especialista en Geriatria de la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic, i l'equip format per Joan Espaulella Panicot i Ramona Nicoleta Sandu, pel treball “Pràctiques de valor: Atenció centrada en el pacient amb demència”.

Beca Consultori Bayés en Ciències de la Salut

 • XXIV Ajut Consultori Bayés en Ciències de la Salut d'Osona:
  Queralt Miró Catalina, tècnica de salut i recerca de l'Institut Català de la Salut-Catalunya Central pel projecte de tesi doctoral “Validació i avaluació de l'impacte de la intel·ligència artificial per la lectura de radiografies de tòrax”.
 • Accèssit al XXIV Ajut Consultori Bayés en Ciències de la Salut:
  Matilde Barneto Soto, metgessa especialista en Geriatria de la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic pel projecte de tesi doctoral “Pacients amb demència: atenció centrada en la persona i compartida”.