← Altres notícies

EL CHV-FHSC reprèn un any més la formació dels futurs experts en salut

L'Hospital Universitari de Vic, l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic i l'Hospital Sant Jaume de Manlleu acullen a estudiants universitaris de la UVic-UCC i de CFGM durant el seu període de pràctiques intensives

Amb l'inici del curs acadèmic, els centres hospitalaris de la Unitat Docent Territorial de Vic han començat un any més la seva participació en l'aprenentatge dels futurs estudiants que s'estan formant en l'àmbit sanitari a la comarca d'Osona.

  • Estudiants de la UVic-UCC

Un centenar d'estudiants de diferents disciplines s'han incorporat als nostres centres; 64 estudiants de 2n i 4t curs del grau en Infermeria de la UVic-UC han començat les seves pràctiques a diferents unitats de l'Àrea d'Hospitalització, Domiciliària, Atenció Immediata, Àrea Quirúrgica, Àrea Ambulatòria i Nefrologia de l'Hospital Universitari de Vic (HUV). Alguns d'ells reben la formació pràctica a les unitats d'Atenció Intermèdia de l'Hospital Sant Jaume de Manlleu (HSJM) i l'Hospital Universitari Santa Creu de Vic (HUSC) i a la Unitat de Ferides Complexes, on poden avançar els seus treballs finals de grau. El CHV-FHSC també ofereix pràctiques en l'àmbit comunitari a les diferents consultes infermeres d'Osona Salut Mental i Àrea Ambulatòria.

Per altra banda, estudiants de Medicina Internacionals, del grau i màster en Psicologia i del grau en Nutrició Humana i Dietètica han començat la seva estada al CHV-FHSC, així com 16 estudiants del 3r curs de la Facultat de Medicina; 9 a l'HUV, 1 a HSJM i 6 a la FHSC, fent estada de pràctiques als serveis de Dermatologia i Oftalmologia.

Posteriorment, a partir del dia 9 d'octubre, 12 estudiants del grau en Fisioteràpia i 2 del grau en Teràpia Ocupacional també començaran el seu període de pràctiques al CHV-FHSC.

  • Estudiants de CFGM de l'Institut de Vic

Durant aquests dies també s'han acollit 14 estudiant de Cicle Formatiu de Grau Mig (CFGM) de Tècnica Auxiliar de Cures d’Infermeria (TCAI) procedents de l'Institut de Vic a diferents àrees de l'HUV, HSJM i HUSC. Així mateix, han iniciat la formació DUAL del CFGM de Tècnic en Atenció a Persones en Situació de Dependència (TAPSD) a la residència del Nadal, a la residència Aura i a la Fundació Gallifa de Sant Hipòlit de Voltregà.

  • Estudiants de CFGM de l'Escola Vedruna i l'Institut Antoni Pous

Per altra banda, sis joves de l'Escola Vedruna de Vic i una de l'Institut Antoni Pous de Manlleu, també han iniciat la formació, en aquest cas no DUAL, al centre de dia Sant Jordi de Vic.

Tots ells, agafen el relleu a les 20 infermeres Xilenes que estan cursant l'Especialització en Gestió Integral i Recerca en el maneig de ferides, úlcera i ostomies de la Fundació Institut Nacional de Ferides de Xile, que durant l'estiu han fet una formació d'una setmana cadascuna amb les infermeres referents en ferides.

Benvinguts a tots!