← Altres notícies

| Vadecor Medi Ambient

Donem una segona vida a roba en desús dels nostres centres

En la nostra aposta per l'economia circular, hem impulsat un projecte que consisteix en la substitució de bosses de plàstic per bosses de roba reutilitzables perquè els usuaris del Servei de Farmàcia que requereixen medicació de llarga durada puguin transportar els seus fàrmacs.

El Consorci Hospitalari de Vic ha iniciat una col·laboració amb Coleo, una companyia de la indústria tèxtil que es dedica a recollir roba usada i excedents de producció de fabricants per donar-los-hi una segona vida. 

A partir de roba en desús dels nostres centres que acabaria a la deixalleria, l'empresa mataronina ha confeccionat 250 bosses reutilitzables perquè els usuaris que acudeixen al Servei de Farmàcia de l'Hospital Universitari de Vic a buscar medicaments periòdicament puguin traslladar els seus fàrmacs d'una manera més sostenible. La idea és que aquests usuaris portin la bossa de roba cada vegada que vinguin a recollir la medicació.

Amb aquesta iniciativa podrem reduir el consum quinzenal de 1.000 bosses de plàstic, és a dir, 230 kg de plàstic a l'any (que equival a 0,74 tones de CO2) i minimitzar així la nostra petjada ambiental i de carboni. De moment, el projecte s'ha implantat com una prova pilot però, en cas que funcioni, es preveu ampliar el nombre de bosses de roba a 1.500, el total d'usuaris que té el Servei de Farmàcia.