← Altres notícies

| Vadecor

El Consorci Hospitalari de Vic reforça els serveis d’Oncologia i de Salut Mental amb la Col·laboració d’Osona Contra el Càncer

Renovem un conveni amb Osona Contra el Càncer per a garantir el suport emocional dels pacients oncològics.

El Consorci Hospitalari de Vic ha renovat un important conveni per a finançar la presència d'una psicooncòloga especialitzada que, a més d'oferir suport emocional als pacients amb càncer i el seu entorn més proper, afrontant els trastorns psicològics vinculats a aquesta difícil experiència, també realitza intervencions i sessions multidisciplinars a la Unitat de Cures Pal·liatives de l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic.

Entre un 30% i un 50% de les persones amb càncer experimenten un malestar psicològic prou significatiu com per a necessitar suport professional. Per aquests motius, la incorporació de la figura del psicooncòleg és molt important en aquests casos. El seu objectiu és proporcionar espais de confiança i assessorament per afrontar ansietats, depressions i altres símptomes derivats del procés oncològic, col·laborant sempre amb els equips d'Oncologia.

Gràcies a aquest acord entre el Consorci Hospitalari de Vic i Osona Contra el Càncer, els serveis d'Oncologia i Salut Mental del CHV asseguren l'accés a aquest servei especialitzat. L'entitat presidida per Cristina Herrera sufraga els costos econòmics i laborals relacionats amb la prestació del nou servei especialitzat, amb una inversió anual d'aproximadament 80.000 euros.

El CHV expressa la seva gratitud a Osona Contra el Càncer per la seva dedicació incansable en la millora de la qualitat de vida dels pacients oncològics de la comarca. Aquesta iniciativa no només proporciona suport vital als afectats i el seu entorn més proper, sinó que també contribueix a l'excel·lència del servei d'Oncologia i Hematologia del CHV, consolidant-se com a peça clau en l'atenció integral als pacients amb càncer.

El CHV-FHSC estrena nou material sanitari finançat per Osona Contra el Càncer

L'Hospital Universitari de Vic va acollir aquest dijous 16 de novembre l'acte d'agraïment per totes les aportacions rebudes enguany de la mà d'Osona Contra el Càncer per la zona d'Oncologia de l'Hospital Universitari de Vic i la Unitat de Cures Pal·liatives de l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic.

Tot aquest equipament de bancades, cadires, matalassos i altres utillatges s'ha destinat a dotar la Unitat d'Oncologia i de Pal·liatius, per millorar el confort i la comoditat dels pacients que transiten pel procés oncològic i de malaltia crònica avançada, oferint-los un espai més acollidor, tranquil i de major confort.

A l'acte hi van participar el president del CHV, Antoni Molas; la gerent, Sara Manjón; la cap de Partenariat i Marca, Maria Boada; i la cap de Ciutadania i Atenció a l'Usuari, Núria Palou. Per part d'Osona Contra el Càncer hi va assistir la presidenta, Cristina Herrera; el vicepresident, Eduard Batiste-Alentorn; i el tresorer de la junta de l'entitat, Joan Vivet.

Des del CHV s'ha volgut posar de manifest el gran reconeixement de la institució a l'acció benefactora d'Osona Contra el Càncer, així com el compromís i el suport continuat que l'entitat sempre dispensa als projectes i iniciatives que promou el Consorci Hospitalari de Vic.