← Altres notícies

| Vadecor Medi Ambient

El CHV pioner en sostenibilitat i descarbonització

El Consorci Hospitalari de Vic ha estat seleccionat entre els +10 Hospitales por el Programa de Salud de Glasgow que visibilitza i posa en valor els 10 hospitals de l'estat pel seu compromís i acció en matèria de sostenibilitat i en concret de descarbonització.

El Consorci Hospitalari de Vic (CHV) reafirma el seu compromís ambiental amb una trajectòria que s'estén des de l'any 2000. La implantació del sistema de gestió ambiental, certificat amb ISO 14001 i EMAS des del 2005, ha evolucionat amb el temps. Amb 23 anys de dedicació, el CHV consolida el seu compromís amb un pla estratègic de medi ambient 2021-2026 i s'adhereix al programa "Race to Zero" de les Nacions Unides, comprometent-se a reduir les emissions al 50% el 2030 i a ser neutres en carboni el 2050.

Per assolir aquests objectius, el CHV ha implementat diverses iniciatives, des de plaques solars fotovoltaiques fins a criteris de construcció sostenible i un pla de mobilitat sostenible. La participació en el programa "Life Resystal" amb Health Care Without Harm, com a part de la Xarxa d'Hospitals Verds i Saludables, destaca el compromís del CHV en l'adaptació al canvi climàtic.

Aquesta iniciativa és possible gràcies a la prioritat que la màxima direcció del CHV atorga a la sostenibilitat, incloent-la com un dels 6 reptes estratègics del Model SiS. La implicació i sensibilitat de tots els professionals de l'organització contribueixen de manera significativa al progressiu èxit del CHV en matèria de sostenibilitat.

El CHV juntament amb la Fundació Sanitària de Mollet són els hospitals de Catalunya que estan entre els deu centres més sostenibles de l'estat. La llista de guardonats la completen, el Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent, l'Hospital de Manacor, l'Hospital Clínic San Carlos, el Complex Assistencial d'Àvila, l'Hospital Viamed San José, Sanitas Hospitals, l'Hospital Universitari de Navarra i l'Àrea Sanitària de La Corunya i Cee.

Què és Sanidad #PorElClima?

Sanidad #PorElClima és una iniciativa que neix el 2019, com una activitat sectorial integrada en la iniciativa Comunidad #PorElClima de la Fundació ECODES. Aquesta iniciativa té com a objectiu mobilitzar i unir al sector de la salut per fer front als reptes del canvi climàtic.