← Altres notícies

La mascareta deixa de ser obligatòria en centres sanitaris

A partir d’aquest dimecres 31 de gener, la mascareta deixa de ser obligatòria als centres sanitaris, sociosanitaris i a les residències de gent gran. Tot i això, el seu ús és molt recomanable en casos de simptomatologia.

El Departament de Salut ha decidit suprimir l'ús obligatori de la mascareta en els centres sanitaris i sociosanitaris donada la millora de la situació epidemiològica general. La mesura serà efectiva a partir d'aquest dimarts 30 de gener a la mitjanit, però, tal i com es fa des de juliol de 2023, se seguirà recomanant l'ús correcte de la mascareta homologada en alguns casos: 

  • En persones que presentin símptomes compatibles amb alguna malaltia respiratòria com la grip o la COVID-19 quan es trobin en espais compartits o mal ventilats o si entren en contacte amb persones vulnerables
  • A les residències i centres sanitaris, en cas d'aparició de símptomes compatibles amb alguna malaltia respiratòria com la grip o la COVID-19.

Malgrat que la mascareta hagi deixat de ser obligatòria, cal continuar aplicant les mesures de prevenció i respectar l'aforament dels espais. Gràcies per la vostra col·laboració.