← Altres notícies

Simulacre d'incendi a l'Hospital General de Vic

El Servei de Prevenció del CHV, en coordinació amb Bombers, Mossos d'Esquadra, SEM i Protecció Civil, ha organitzat el matí d'avui, 12 de desembre, un simulacre d'incendi a les instal·lacions de l'Hospital General de Vic. Per a major realisme, fins cinc minuts després de declarar l'emergència no s'ha informat per megafonia que es tractava d'un simulacre.

Aquest ha estat el primer simulacre organitzat a l’Hospital General de Vic que s’ha fet sense cap avís previ al personal –només en tenien coneixement els figurants que actuaven com a ferits i els responsables del Servei de Prevenció del Consorci Hospitalari de Vic–. Només s’ha informat que es tractava d’un simulacre cinc minuts després de declarar l’emergència, per poder observar i valorar les reaccions del personal en un ambient el més real possible.

El simulacre ha començat a les 10:00h del matí, quan una fotocopiadora ha explotat a causa d’un curtcircuit a la planta 7 de l’Hospital. L’incident ha provocat dos ferits per electrocució –dos operaris de manteniment que en aquell moment manipulaven la màquina–, els quals han estat atesos d’immediat pel personal assistencial que es trobava a la planta, i més tard pels professionals del SEM. L’incendi ha produït una intensa fumera que ha inundat tota la planta –gràcies a una màquina generadora de fum instal·lada minuts abans pels bombers–, i que ha acabat de donar realisme a la situació.

Per evitar afectar els serveis assistencials, el simulacre s’ha localitzat a la planta 7 de l’Hospital, una planta ocupada en la seva pràctica totalitat per oficines i que no acull pacients hospitalitzats, i de la que han estat desallotjades 20 persones.