← Altres notícies

| Vadecor

El CHV, PaVic i Eukarya s’uneixen per enfortir la humanització de l’atenció en l’àmbit pediàtric

"La mona dels somriures", una figura de xocolata elaborada pel xocolater Lluc Crusellas, s’ha presentat aquesta setmana com a una iniciativa conjunta solidària per recollir fons per al projecte d'humanització pediàtrica del CHV.

La mascota del servei de Pediatria del Consorci Hospitalari de Vic arribarà per Pasqua a la taula de moltes famílies osonenques en forma de figura de xocolata. "La mona dels somriures" és una nova iniciativa solidària que impulsen conjuntament el CHV, PaVic i Eukarya per recollir fons per al projecte d'humanització pediàtrica de l'hospital comarcal.

Aquest dijous 7 de març, la mona de l'Orellut -tal com s'anomena la mascota- ha arribat a l'Hospital Universitari de Vic per presentar-se davant de tots els nens i nenes ingressats. Els encarregats d'entregar-la han estat Marcel Martí, en representació de PaVic, i el millor xocolater del món segons la World Chocolate Master, Lluc Crusellas, qui s'ha ocupat de la seva elaboració.

La gerent del CHV-FHSC i l'equip assistencial i de Pediatria han rebut la mona i han presentat la iniciativa als mitjans de comunicació. Sara Manjón ha destacat "l'aliança amb les empreses del territori per aconseguir que els espais de pediatria siguin més acollidors i tinguin més caliu pels nens i nenes de l'Hospital Universitari de Vic". Per altra banda, Lluc Crusellas ha assenyalat "la bona feina que s'està fent des del CHV i la importància del treball en equip per impulsar iniciatives com aquesta". I finalment, Meritxell Torrabías, cap del servei de Pediatria, ha explicat com d'important és la figura de l'Orellut, "un personatge que identifica tots els infants d'edats diverses que passen per Pediatria i que permet millorar el benestar psicosocials dels pacients".

Més detalls sobre "La mona dels somriures"

  • És una figura construïda a partir d'una combinació de xocolates (negra i amb llet).
  • Té la forma i els colors de l'Orellut, la mascota de Pediatria del CHV.
  • Està disponible físicament a la botiga Eukarya, el Gurbi, El Carme i a la resta de botigues PaVic, però amb reserva prèvia. A partir de l'11 de març ja es pot adquirir o reservar.
  • El preu és de 45 €. Dels beneficis de la seva compra es destinarà al projecte d'humanització pediàtrica del CHV, "Sense perdre el somriure"

En que consisteix la nostra aposta per la humanització pediàtrica?

Cada any s'atenen milers de nens i nenes al centres del CHV. L'any 2022 es van realitzar més de 8.250 visites a consultes i es van donar prop de 1.000 altes d'infants hospitalitzats.

Els hospitals que atenen nens poden ser millors, segons l'evidència científica, si s'atenen les necessitats psicosocials de l'infant i la seva família. Des del CHV, s'ha iniciat un projecte per impulsar un seguit d'accions que permetin potenciar la humanització pediàtrica que oferim, tant a nivell d'hospitalització com d'atenció ambulatòria.

Amb quins objectius?

  • Millorar l'experiència dels nens i adolescents a l'hospital perquè sigui més amigable
  • Proporcionar un entorn agradable per acompanyar a pacients i acompanyants en la seva estada hospitalària
  • Fomentar el benestar emocional de les pacients i acompanyants i d'aquesta manera influir en la millora de la salut dels mateixos
  • Incrementar la confiança i la tranquil·litat dels pacients pediàtrics mitjançant materials informatius dirigits a ells i més adequats a la seva edat

Amb quines accions?

En funció de la recaptació obtinguda s'acabaran d'ajustar les accions que es duran a terme, incloses en el projecte "Sense perdre els somriures". Algunes de les propostes són l'adaptació de noves sales de jocs infantils; producció de material infantil que faciliti als infants la comprensió de la seva patologia i tractaments; eines per fer més agradable l'entrada de menors a quiròfan; entre d'altres exemples.

Com més puc col·laborar?

A banda de la compra de la mona, també pots col·laborar fent directament un donatiu a mitjançant la següent pàgina web: "Sense perdre el somriure".

Aquesta iniciativa s'inclou dins dels paraigües de projectes Vadecor. El nostre segell per identificar totes aquelles accions i projectes, que desenvolupem en l’àmbit institucional o en col·laboració amb altres entitats, reflecteixen la passió, el compromís i l'empatia amb la que treballem dia rere dia.