← Altres notícies

El Dr. Gómez Batiste inaugura el Curs acadèmic 2015-2016

El director del Programa de Cures Pal·liatives de l'Organització Mundial de la Salut i pioner en la implantació d'aquest tipus d'atenció a Catalunya, el Dr. Xavier Gómez Batiste, serà l'encarregat d'inaugurar, dijous 1 d'octubre, el Curs acadèmic 2015-2016 del Consorci Hospitalari de Vic.

Ho farà amb la conferència magistral "Tendències evolutives de l'atenció pal·liativa al segle XXI", en què abordarà com s'està transformant l'enfocament tradicional de les cures pal·liatives més enllà de la seva aplicació en estadis avançats de càncer o de malalties cròniques. Un ponent d'altíssim nivell i un tema de la màxima actualitat per a una sessió inaugural que tindrà lloc, a les 13:00 h, a la Sala d'actes de l'Hospital Universitari de Vic.

El Curs acadèmic 2015-2016 es desenvoluparà en el marc del conveni Hospital Universitari, que busca potenciar els vessants docent, de recerca i d'innovació, a través d'una major col·laboració entre l'àmbit assistencial i l'acadèmic. Per això, a més del Consorci Hospitalari de Vic, l'acte comptarà també amb la presència de representants i professionals de la Fundació Hospital de la Santa Creu, la Universitat de Vic, l'Ajuntament de Vic i el Servei Català de la Salut.

Al final de l'acte, es lliuraran els reconeixements anuals del Consorci a les 'Millors publicacions' i a la 'Millor comunicació' realitzades pels professionals durant el 2014, i s'homenatjarà als que han obtingut el grau de Doctor.

Un osonenc a l'OMS

Xavier Gómez Batiste (Torelló, 1952) és un referent mundial en l'àmbit de les Cures Pal·liatives. Des de novembre del 2014, és el responsable de dissenyar l'estratègia de l'Organització Mundial de la Salut perquè aquest tipus d'atenció sigui un dret arreu del món. Un càrrec que l'obliga a compaginar la seva tasca a l'OMS, a Ginebra, amb els projectes que dirigeix al nostre país, com la Càtedra de Cures Pal·liatives de la Universitat de Vic, l'Observatori Qualy de l'Institut Català d'Oncologia o el Programa per a l'atenció integral de persones amb malaltia avançada de l'Obra social La Caixa, entre d'altres.