← Altres notícies

El CHV i l’Institut Guttman fixen línies de treball conjunt per a l’atenció de malalts amb lesions medul·lars o dany cerebral

El CHV i l’Institut Guttman han signat un conveni  per assegurar que les persones amb  gran discapacitat d’origen neurològic, lesions medul·lars o dany cerebral d’Osona disposin de forma urgent dels millors recursos per facilitar la seva rehabilitació.

L’acord  també preveu la continuïtat assistencial entre els dos centres i avançar en l’atenció de proximitat per estalviar desplaçaments dels usuaris.

El conveni determina que l’Institut Guttman es converteix en el centre assistencial de referència per als malalts que necessiten una atenció altament especialitzada en neurorehabilitació, ja sigui en la fase més aguda de la malaltia o en d’altres.  Es determina que professionals del Consorci Hospitalari de Vic es podran formar a l’Institut Guttman en tècniques diagnòstiques i terapèutiques en aquest camp específic de l’atenció assistencial.

Projectes d’investigació conjunts
D’acord amb el contingut dels acords, l’Institut Guttmann oferirà als professionals del Consorci Hospitalari de Vic la possibilitat de participar, d’acord amb els seus nuclis d’interès i d'expertesa en els seus projectes d’investigació. Igualment, quan així se’ls sol·liciti, els professionals de l’Institut Guttmann, en la mesura de les seves possibilitats, col·laboraran en els projectes de recerca del Consorci Hospitalari de Vic.

L’Institut Guttmann oferirà al Consorci Hospitalari de Vic la possibilitat de participar en el projecte PREVIRNEC®, de desenvolupament d’una plataforma de telemedicina per a la neurorehabilitació cognitiva, actualment en fase d’extensió clínica.

Afavorir l’hospitalització domiciliària i la reinserció domèstica
L’Institut Guttmann posarà a disposició dels professionals del Consorci Hospitalari de Vic, l’Equip Sociosanitari d’Avaluació i de Suport Especialitzat en neurorehabilitació per transmetre’ls els coneixements i les habilitats en la cura de les persones afectades per una gran discapacitat d’origen neurològic, així com facilitar l’hospitalització domiciliaria d’aquests pacients en determinades circumstàncies mèdiques, o per tal d’afavorir la seva reinserció domestica, ja sigui al seu propi domicili o a un altra recurs sociosanitari o social de la seva àrea geogràfica.