← Altres notícies

Èxit de la primera Jornada sobre esclerosi múltiple a Osona

Una vuitantena de persones van participar, el divendres 3 de novembre, a la primera jornada celebrada a la comarca sobre esclerosi múltiple, impulsada pel Consorci Hospitalari de Vic i gestionada per la FORES. Seguint la línia estratègica del CHV de situar la persona al centre de l'atenció, les ponències s'adreçaven per primera vegada a pacients i familiars.

Els assistents van poder ampliar el coneixement mèdic actual sobre la malaltia de cara a facilitar l'auto cura i la comprensió dels símptomes, l'evolució i els tractaments, així com el coneixement de les eines existents de suport al pacient i al seu entorn. L'esclerosi múltiple és una malaltia inflamatòria i desmielinitzant del sistema nerviós central amb una prevalença en el nostre entorn d'uns 80-100 pacients per cada 100.000 habitants.

La inauguració de la jornada va anar a càrrec del director assistencial del CHV, el Dr. Rafael Toribio, va ser moderada pels neuròlegs Enric Bufill i Antía Moreira i va comptar amb la ponència de Javier Gonzàlez (Farmàcia).

Per part de l'Hospital del Mar, van participar-hi els neuròlegs Jose Enrique Martínez, Elvira Munteis i la infermera Olga Fornali; Bernat Soldado van explicar la seva experiència com a pacient que conviu amb la malaltia; Eva Navarro va parlar com a representant de la FEM (Fundació Esclerosi Múltiple) i Laura Montoliu com a membre d'EMPARA (Associació de Familiars i Afectats d'Esclerosi Múltiple i Discapacitat Físics a la Catalunya Central).

Vist l'èxit de la convocatòria, els organitzadors es plantegen que la jornada tingui continuïtat en un futur per seguir actualitzant el coneixement i les novetats que es publiquin sobre la matèria.

El Dr. Enric Bufill i el Dr. Rafael Toribio, durant la presentació de la jornada, el passat divendres 3 de novembre