← Altres notícies

La nova Àrea de Rehabilitació estarà llesta a l’abril de 2019

Les obres avancen a bon ritme: està previst acabar la construcció de les noves instal·lacions d'aquí a 9 mesos i completar el projecte -inclosa la reforma urbanística de l'entorn- d'aquí a un any. La troballa de restes arqueològiques ha condicionat el calendari de les obres.

D'aquí un any, a finals d'abril del 2019, està previst que entri en funcionament la nova Àrea de Rehabilitació -que gestionarà el Consorci Hospitalari de Vic- i les noves instal·lacions de l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic. El projecte d'ampliació i modernització del centre entra ara en la seva tercera fase, que inclou la reforma total de la planta baixa per crear-hi la nova Àrea Ambulatòria i la construcció d'un gran eix d'ascensors que millorarà l'accessibilitat de l'edifici.

Quins són els següents passos?

En paral·lel a la reforma de la planta baixa, segueix avançant l'obra del pàrquing (es preveu que acabi a finals d'any) i la construcció dels nous edificis: un de 356 m2 que albergarà els nous accessos i l'annex de 800 m2 on hi haurà l'Àrea de Rehabilitació.

Al gener de 2019, un cop acabades les noves instal·lacions -i mentre es procedeix a equipar-les per iniciar l'activitat assistencial-, començarà la darrera fase del projecte: la urbanització de l'entorn per crear-hi un gran parc públic. Una actuació que convertirà els voltants de l'Hospital en una zona verda per al barri.

Una obra condicionada per les intervencions arqueològiques

El calendari inicial del projecte preveia que l'ampliació de l'Hospital finalitzés al gener del 2018. Un termini que no s'ha pogut complir, principalment, per la troballa de restes arqueològiques a la zona. Les obres van quedar paralitzades a l'inici durant mig any per deixar treballar els arqueòlegs, segons contempla la vigent normativa de protecció del patrimoni arqueològic i paleontològic de la Generalitat.

Quan, finalment, la Direcció General d'Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni del Departament de Cultura va autoritzar la retirada de les restes i la represa de les obres, aquestes van poder continuar però amb un mètode d'excavació més lent i acurat, rebaixant les capes superficials fins arribar als nivells potencialment arqueològics. Alhora, per compaginar la feina d'obrers i arqueòlegs, l'excavació es va dividir en dues àrees per permetre seguir amb la recerca de restes -enlloc de construir de manera simultània a tota l'àrea com preveia el projecte inicial-. Aquests canvis en el procediment van suposar allargar vora set mesos més el calendari.

En total, la troballa de restes arqueològiques haurà comportat allargar més d'un any la finalització del projecte. Una demora a la que cal afegir dos mesos més, derivats de les gestions administratives pels canvis de l'empresa constructora que duu a terme les obres -l'empresa adjudicatària ha canviat en dues ocasions-.