← Altres notícies

L’Hospital Universitari de Vic posa en marxa la remodelada Àrea Quirúrgica

El nou bloc quirúrgic s'ha equipat amb la tecnologia més avançada per millorar el confort i la seguretat tant dels pacients com dels professionals que hi treballen.

Des d'aquest mes de setembre, ja funcionen a ple rendiment els quatre quiròfans de l'Hospital Universitari de Vic i la sala de reanimació que han estat tancats per reformes durant l'estiu. Entre el 30 de juny i el 26 d'agost, la remodelació de la part més antiga de l'Àrea Quirúrgica, ubicada a la primera planta de l'HUV, ha suposat la reforma integral de la URPA (Unitat de Reanimació Post-Anestèsica), l'adequació de la xarxa d'instal·lacions i canalitzacions de les sales d'operacions, així com la millora del sistema de climatització i filtratge d'aire de dos dels quiròfans més avançats.

Quiròfans equipats amb la tecnologia més avançada i capdavantera

Dels set quiròfans que hi ha a l'Àrea Quirúrgica de l'HUV, se n'han remodelat quatre (els altres tres són més moderns i no han requerit actuació). La reforma ha consistit en la renovació de parets, sostres i terres; l'automatització del sistema d'obertura de portes; la modernització d'aparells (com un sistema tancat d'aspiració de fluids o una envasadora al buit de mostres en formol per Anatomia Patològica); la millora del sistema d'esterilització i transport intern de material entre quiròfans; i la instal·lació de tecnologia d'il·luminació led amb un nou sistema de codificació per colors. En dos dels quiròfans reformats s'hi ha instal·lat a més un nou sistema de climatització, ventilació i filtratge d'aire amb pressió positiva i flux laminar, un mètode emprat en els quiròfans d'última generació que permet garantir al màxim l'esterilitat.

Una sala de despertar amb vistes i llum natural

Quan una persona acaba de ser operada, ha d'estar en observació entre 2 i 7 hores a la sala de despertar o URPA (Unitat de Reanimació Post-Anestèsica), abans de ser traslladada a hospitalització. Aquesta unitat, integrada a l'Àrea Quirúrgica, també ha estat totalment reformada amb una inversió important en tota la xarxa d'instal·lacions, mobiliari i un nou control d'infermeria. La unitat té capacitat per a 11 pacients i compta amb vistes exteriors i llum natural, fet que facilita la recuperació i un major confort del pacient.

Nous accessos i espais comuns més funcionals i còmodes

Les obres al bloc quirúrgic han servit també per condicionar altres espais de treball com les sales d'informes i de descans del personal, els magatzems, muntacàrregues, les zones de rentat, neteja i esterilització, així com els accessos i la senyalètica.

Amb aquesta remodelació, que ha costat prop de 500.000 euros, l'Àrea Quirúrgica de l'HUV comptarà amb uns quiròfans més moderns i avançats, fet que repercutirà favorablement en la salut dels pacients i, alhora, en la comoditat i seguretat dels professionals que hi treballen cada dia.

Aspecte dels nous quiròfans després de la reforma, poques hores abans d’entrar en funcionament.
La Unitat de Reanimació Post-Anestèsica (URPA) en funcionament després de la remodelació