← Altres notícies

La Generalitat reconeix quatre grups de recerca del CHV i la FHSC

L'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) els ha acreditat com a Grups de Recerca Emergents i a dos els ha atorgat finançament.

Quatre grups de recerca que compten amb investigadors del Consorci Hospitalari de Vic (CHV) i la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic (FHSC) han estat reconeguts per la Generalitat de Catalunya com a Grups de Recerca Emergents. Aquesta condició, que s'atorga a equips d'investigació amb una trajectòria breu de treball conjunt però amb un important potencial, els permetrà beneficiar-se d'una àmplia difusió de la seva tasca investigadora i accedir a convocatòries per optar a finançament públic.

El reconeixement el va fer públic ahir l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), en la resolució de la convocatòria d'Ajuts per donar suport a les activitats dels grups de recerca (SGR) 2017-2019. En aquesta convocatòria, també s'ha atorgat finançament públic a dos dels grups integrats pel CHV i la FHSC.

Grup de Recerca en Cronicitat de la Catalunya Central (C3RG)

Liderat pel Dr. Jordi Amblàs, el seu objectiu és trobar noves respostes als reptes que planteja la cronicitat, tant per als sistemes de salut com per als professionals. Ha estat reconegut com a Grup de Recerca Emergent i li ha estat atorgat un finançament de 9.985,08 euros.
Membres del CHV i la FHSC que en formen part: J. Amblàs, C. Codina, D. Sevilla, J. Espaulella, J. González, N. Molist, N. Solà, N. Roger, A. Formiguera, M. Barnetto, C. Guinovart, J. Roca, L. Boix, M. Sayol. Com a col·laboradors: S. Casas i I. Serra.
Institucions integrants: FORES, FHSC, CHV, Althaia, ICS, UVic-UCC, EAP i HCB.

Grup de Recerca Methodology, Methods, Models and Health and Social Outcomes (M3O)

Liderat pel Dr. Joan Carles Casas, treballa per generar i transferir coneixement sobre models docents i d'atenció en l'àmbit de les cures, tant en la vessant sanitària com social. Ha estat reconegut com a Grup de Recerca Emergent i li ha estat atorgat un finançament de 9.946,45 euros. 
Membres del CHV que en formen part: M. Subirana, E. Chirveches, E. Molina, L. Rota.
Institucions integrants: CHV, UVic-UCC i FUB.
+ informació

Grup de Recerca en Salut mental i Innovació Social (SaMis)

Liderat pel Dr. Salvador Simó, té per objectiu investigar i transferir coneixement en àmbits com la depressió, el suïcidi, el trastorn mental greu, les malalties neurodegernertives i la promoció de la salut mental i la innovació social. Ha estat reconegut com a Grup de Recerca Emergent.
Membres del CHV i la FHSC que en formen part: J.M. Santos, M.J. Álvarez, A. Guillén, P. Roura, J. Pons i P. Tàpies. Col·laboradors: V. Pedró i A. Roca.
Institucions integrants: CHV, UVic-UCC, Althaia i Osonament.
+ informació

Grup de Recerca en Reparació i Regeneració Tissular (TR2Lab)

Liderat per la Dra. Marta Otero, pretén entendre els factors i els mecanismes implicats en la reparació i regeneració dels teixits de les ferides i aplicar a la pràctica clínica els resultats de la seva recerca. Ha estat reconegut com a Grup de Recerca Emergent.
Membres del CHV que en formen part: E. Kanterewicz, E. Puigoriol, L. Redondo, J. Altimiras, M. Ferrer, F. Clapera, H. Sureda, M. Espaulella, E. Fontserè. Col·laboren: V. González, J.R. Rodríguez, J.M. García Barrionuevo, J. Espaulella i P. Solé.
Institucions integrants: CHV, FHSC i UVic-UCC.
+ informació

Impulsada per l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) de la Generalitat de Catalunya, la convocatòria SGR s'adreça a tots els grups de recerca de les universitats catalanes, centres públics i privats i fundacions hospitalàries. El seu objectiu és impulsar l'activitat d'aquests grups i el seu impacte científic, social i econòmic, així com promoure la projecció internacional de la seva recerca.