← Altres notícies

La Dra. Rosa Morral serà la nova directora Assistencial

L'actual directora d'Atenció Primària de l'ICS s'incorporarà al novembre en substitució del Dr. Rafael Toribio, qui, en endavant, serà el nou cap del Servei de Medicina Interna i també exercirà la funció de coordinador dels Serveis Mèdics.

El Consell de Govern del Consorci Hospitalari de Vic ha aprovat el nomenament de la Dra. Rosa M. Morral Parente com a nova directora Assistencial. La fins ara directora d'Atenció Primària de l'Institut Català de la Salut s'incorporarà al càrrec al novembre, en substitució del Dr. Rafael Toribio qui, en endavant, serà el nou cap del Servei de Medicina Interna i també exercirà de coordinador dels Serveis Mèdics.

En l'anunci del nomenament, la Gerència va agrair la gran aportació del Dr. Toribio durant els 18 anys que ha estat al capdavant dels equips assistencials i de l'Hospital Universitari de Vic. "Sóc una persona d'institució i seguiré treballant per a la institució", va voler remarcar ell mateix en el seu comiat.

Una nova visió

La nova Direcció Assistencial aportarà una visió comunitària de l'atenció al pacient, centrada en la persona i experta en l'abordatge del pacient fràgil i complex, així com un profund coneixement de l'àmbit de l'Atenció Primària. Un perfil que facilitarà avançar en la coordinació i el treball integrat entre els diferents nivells assistencials a Osona.

La Dra. Morral combina una àmplia experiència a nivell assistencial -11 anys com a metge de família- i en la direcció d'equips -ha exercit funcions directives des de l'any 2008-, amb un important bagatge a nivell de recerca i en el desenvolupament de programes de salut a nivell nacional i internacional.

Qui és la nova directora Assistencial?

Rosa M. Morral (Palau Solità i Plegamans, 1969) és llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat Rovira i Virgili i especialista en Medicina Familiar i Comunitària (Hospital de Valls i ABS Reus, 1997-2000). Del 2000 al 2011, va exercir de metge de família en diferents equips d'Atenció Primària, els tres últims anys com a directora de l'ABS Vall del Tenes (Vallès Oriental). Sempre dins l'estructura de l'Institut Català de la Salut (ICS), els anys 2010 i 2011 va dirigir el Servei d'Atenció Primària del Baix Vallès, i entre el 2011 i el 2014 va ser directora assistencial d'Atenció Primària de la Gerència Metropolitana Nord. Des del 2014 fins a l'actualitat, ha estat la directora assistencial d'Atenció Primària dels serveis centrals de l'ICS a nivell de tot Catalunya.

Al llarg de la seva trajectòria, la Dra. Morral ha mantingut una actualització acadèmica continuada: és màster en Atenció Primària de Salut, màster en Direcció d'Institucions Sanitàries, diplomada en Medicina de l'ancià i de centres residencials geriàtrics i també compta amb un postgrau de Gestió de la Qualitat.

Gran experta en atenció al pacient fràgil i complex, la Dra. Morral és autora de nombrosos articles i comunicacions científiques, va ser la responsable de desenvolupar el Programa GeriàtrICS -el projecte de suport a la cronicitat i adequació de la prescripció als centres de l'Institut Català de la Salut- i ha format part del grup d'experts de la Comissió Europea sobre Prescripció i adherència al tractament.

Una nova estructura per millorar la coordinació entre serveis

El nomenament de la Dra. Rosa M. Morral com a nova directora Assistencial s'acompanyarà d'un reforç de l'estructura de comandament per fer-la més adaptativa i transversal.

En concret, s'activen dues places ja previstes a nivell d'organigrama:

  • Coordinadora de Serveis Quirúrgics, que recaurà en la cap de Cirurgia General, Dra. Helena Vallverdú. (Aquest rol és diferent del lloc de coordinador de l'Àrea Quirúrgica, una funció més operativa enfocada a la gestió de quiròfan i que seguirà desenvolupant el Dr. Xavier Quer com fins ara).
  • Coordinador de Serveis Mèdics, que ostentarà el nou cap de Medicina Interna, Dr. Rafael Toribio.

La seva funció serà vetllar pel bon funcionament, organització i cooperació entre els serveis assistencials, els quals, a excepció del serveis centrals (Urgències, Laboratori, Diagnòstic per la Imatge...), quedaran englobats en aquestes dues grans àrees.