← Altres notícies

"Acostem l'assistència del pacient amb trastorn mental sever al metge de Primària"

L'Hospital Universitari de Vic ha acollit aquesta setmana la tercera edició de les Jornades de maneig bio-psico-social del trastorn mental sever, amb més d'un centenar de participants.

L'objectiu de l'edició d'enguany era donar a conèixer els diferents recursos disponibles que hi ha a Osona per a l'abordatge integral dels pacients amb trastorn mental sever (TMS) i, alhora, formar a metges, infermeres, auxiliars de clínica, treballadors socials, terapeutes ocupacionals, treballadors familiars, per atendre a aquestes persones d'una forma col·laborativa i planificada.

La sessió inaugural va anar a càrrec del director de Salut Mental del Consorci Hospitalari de Vic, Dr. Santi Escoté; la directora assistencial, Dra. Rosa Maria Morral; i la directora general de la Fundació d'Estudis Socials i Sanitaris, Dra. Marina Geli.

Durant la presentació, el Dr. Escoté va destacar el model d'atenció en Salut Mental que hi ha a Osona, reconegut pel treball integrat que realitzen els diferents agents implicats del territori: Osona Salut Mental (CHV) i Osonament. Tanmateix, va destacar la vocació comunitària com un altre aspecte diferenciador del model osonenc respecte d'altres territoris catalans: des del CHV es cobreixen totes les Àrees Bàsiques de Salut de la comarca. "Cada cop acostem més l'assistència del pacient amb trastorn mental sever al metge de Primària, és a dir, prioritzem l'atenció més propera al seu lloc de residència, al seu medi natural", subratllava Escoté.

Tot i que l'atenció ambulatòria del pacient amb TMS pivota sobre el centre de salut mental, es vol tendir a comptar amb la coordinació, cada vegada més, dels equipaments comunitaris. D'aquí, la importància d'aquestes jornades per difondre coneixement a tots els professionals que en un moment o altre del procés assistencial atendran a aquests pacients psiquiàtrics.

L'organització de les jornades ha anat a càrrec del Consorci Hospitalari de Vic, amb el suport de FORES a la secretaria tècnica i la col·laboració del Centre d'Estudis Sanitaris i Socials (CESS), la Càtedra de Salut Mental i grup de recerca en Salut Mental i Innovació Social (SaMIS) de la UVic-UCC. El trastorn mental server és una de les línies d'investigació del SaMIS, el grup de recerca coordinat per Salvador Simó.