← Altres notícies

Les Flors Saludables del SISO, ara en format vídeo

El grup de Prevenció i Promoció de la Salut (PIPS) del Sistema Integrat de Salut d’Osona (SISO) ha impulsat una iniciativa per transformar en format vídeo les seves campanyes de salut.

Fins ara, les campanyes de prevenció i promoció de la salut es feien a través del projecte Flors Saludables, que consistia en difondre missatges de sensibilització sobre un tema concret. Aquest missatges es plasmaven en el format d'una flor que es podia trobar a diferents punts del CHV (consultes, saltes d'espera...), així com altres centres d'atenció primària i altres proveïdors de salut del SISO.

Ara, la campanya de sensibilització s'ha actualitzat i ha adoptat un nou format, l'audiovisual. Enlloc de penjar-se a les parets, els missatges es difonen a través de les diferents pantalles de vídeos que hi ha als centres sanitaris. La protagonista de la campanya segueix essent una flor que es presenta acolorida i sana quan segueix hàbits de vida saludables i, en canvi, emmalalteix quan no ho fa. De moment, en els espais on no es disposi de pantalles de televisió, es mantindran les flors en format físic.

Les institucions que formen part del grup de Prevenció i Promoció de la Salut (PIPS) del Sistema Integrat de Salut d'Osona són el Consorci Hospitalari de Vic, la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic, l'ICS Catalunya Central, l'Agència de Salut Pública, Osonament, EAP Osona sud, EAP Vic i Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya.

Els temes que s'aborden amb el programa "Hàbits saludables" es canvien periòdicament i es tracten simultàniament a tot el territori. Habitualment s'acompanyen d'articles divulgatius o entrevistes als mitjans de comunicació locals i en moltes ocasions el seu llançament correspon amb la commemoració del Dia Mundial del tema escollit.