← Altres notícies

Geli considera que l’acord estratègic entre el Consorci Hospitalari de Vic, Hospital Sant Jaume d’Olot i Hospital de Campdevànol és el model a seguir

“El minifundisme hospitalari forma part del passat”, aquesta afirmació la va fer  la consellera de Salut, Marina Geli, poc després de signar-se ahir al vespre l’aliança estratègica entre el Consorci Hospitalari de Vic, l’Hospital Sant Jaume d’Olot i l’Hospital de Campdevànol, segons la qual les tres organitzacions es comprometen a compartir projectes i tot tipus d’iniciatives. Actualment aquests centres assistencials, que mantindran la seva autonomia institucional, ja estan col·laborant, però es preveu que molt aviat s’incrementi el nombre de serveis en comú.

La pròpia consellera va explicar que, en aquest procés, el Consorci Hospitalari de Vic fa les funcions de “pal de paller” i que la concentració afavoreix l’equitat. Els usuaris d’aquestes comarques no s’hauran de desplaçar per accedir a determinades especialitats mèdiques, ja que seran els mateixos professionals els que es traslladaran.

La suma de les tres organitzacions abraça un total d’uns 2.000 professionals, una compra de serveis de 140 milions d’euros i una població propera als 250.000 habitants. Aquest perfil, segons Marina Geli, permet avançar en la necessària eficiència i a “començar a dibuixar el nou mapa sanitari de Catalunya”. Va afegir que aquest nou model d’organització del sistema de salut preveu que el treball en xarxa tingui el seu punt de partida en els tres grans hospitals de referència que hi ha a Barcelona.

L’acte de signatura del conveni es va fer a la sala d’actes de l’Hospital General de Vic i va comptar amb la presència de nombroses autoritats i professionals de la salut de les comarques gironines i centrals.

El president del Consorci Hospitalari de Vic, Antoni Mirambell va dir, en el seu parlament, que l’acord estratègic ha de ser un benefici social i ha de servir per a la millora de la qualitat assistencial, així com per a l’optimització de recursos. Va remarcar la importància d’aquest acord que fomenta la cohesió entre les tres comarques.

Per la seva banda, el president de l’Hospital de Campdevànol, a banda de congratular-se de l’acord, va manifestar que un dels objectius serà el de reduir costos i que els tècnic en salut hauran d’avançar per aconseguir que el sistema sigui sostenible.

El president de l’Hospital Sant Jaume d’Olot i alcalde de la capital de la Garrotxa, Lluís Sacrest, va remarcar el paper que té Bracons, la qual cosa demostra que “pel forat del túnel hi passen moltes més coses que cotxes”. A banda de recordar que es disposa d’un sistema de la millor sanitat, va esmentar que “ens hem d’acostumar a treballar en xarxa i a buscar la màxima eficiència.
 
 
Millora de serveis a l’Hospital General de Vic
En el decurs de la visita a l’Hospital General de Vic, la consellera va comprovar la remodelació que s’ha fet a la quarta planta, que des de finals d’estiu acull clients mutuals i privats. Geli va tenir paraules d’elogi al Consorci Hospitalari de Vic, que fa poc més de tres anys, va assumir la Clínica de Vic que era propietat de la mútua L’Aliança.

La consellera també va conèixer al detall les obres del nou servei de Ginecologia i Obstetrícia que es porten a terme a la primera planta d’aquest centre de referència a Osona i zona d’influència. Una vegada acabades aquestes obres, les persones usuàries percebran les millores tècniques i organitzatives, amb la possibilitat que puguin participar directament en les decisions