← Altres notícies

Els alumnes de Medicina reprenen les pràctiques clíniques

Amb l'inici del curs acadèmic, els centres hospitalaris de la Unitat Docent Territorial de Vic han reprès un any més la seva participació en l'aprenentatge dels futurs metges que s'estan formant a la comarca d'Osona. El dijous 8 d'octubre, setze alumnes de tercer curs de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC van començar les seves pràctiques clíniques als hospitals del CHV: catorze a l'Hospital Universitari de Vic i dos a l'Hospital Sant Jaume de Manlleu.

En el marc de les pràctiques clíniques intensives de tipus generalista de tercer curs, els futurs metges s'integraran durant sis setmanes en el dia a dia d'un servei o unitat i aprendran les bases per fer una exploració metòdica del pacient, ordenar la seva història clínica i fer un bon judici clínic. A l'HUV, rotaran per Medicina Interna, Cardiologia, Pneumologia, Unitat Geriàtrica d'Aguts, Nefrologia i Cirurgia, mentre que a l'HSJM, els alumnes valoraran els pacients de la Unitat de Convalescència.

Durant la seva estada de pràctiques clíniques, els alumnes estan acompanyats pels seus respectius col·laboradors docents i pels professionals de suport a les pràctiques, que els ajudaran en el seu procés d'aprenentatge. Al mes de febrer, es preveu que comencin les pràctiques clíniques una desena d'alumnes de quart, que faran les seves rotacions per diversos serveis.

Els centres del CHV també han acollit durant les últimes setmanes les pràctiques específiques de l'assignatura Conducta Humana, que es fa al quart curs del grau. Aquestes pràctiques, més curtes que les pràctiques intensives, van associades a les assignatures sobre especialitats concretes i s'alternen fins acabar el curs amb els continguts més teòrics.

Premis a les millors pràctiques clíniques a dos estudiants que van cursar-les al CHV

La Facultat de Medicina de la UVic-UCC va celebrar el dimecres 7 d'octubre l'acte d'inauguració del curs acadèmic, en què es van lliurar els premis a les vuit  millors pràctiques clíniques. Els premis, atorgats per l'empresa Casa Tarradellas, van reconèixer dos estudiants que van realitzar les pràctiques clíniques als centres del CHV: Artur Aymar, a l'HUV, i Joel Font, a l'HSJM. Aymar també es va emportar un dels premis a l'excel·lència acadèmica, per tenir un dels dos millors expedients acadèmics de tercer.

Alguns dels alumnes de Medicina que estan fent les pràctiques clíniques a l'Hospital Universitari de Vic
Alumnes de Medicina a l'Hospital Sant Jaume de Manlleu