← Altres notícies

Formem els professionals sanitaris del futur

L'inici del curs acadèmic ha suposat la tornada dels estudiants de grau i cicles formatius als centres del CHV. Més d'una setantena d'estudiants dels graus de Ciències de la Salut i d'alguns cicles formatius de l'àmbit sanitari cursen la seva formació pràctica durant aquests mesos als nostres dispositius assistencials, que des de l'any passat també acullen les pràctiques clíniques dels alumnes de Medicina.

El compromís amb la formació dels futurs professionals porta un any més al Consorci Hospitalari de Vic a acollir els períodes de pràctiques d'estudiants universitaris d'Infermeria, Fisioteràpia, Teràpia Ocupacional i Psicologia de la UVic-UCC així com la d'alumnes que estan cursant cicles formatius vinculats al sector sanitari, com el de Cures Auxiliars d'Infermeria, Imatge pel diagnòstic i medicina nuclear o el de Laboratori Clínic i Biomèdic.

  • Infermeria: La gran majoria d'estudiants que han començat les seves pràctiques (o que les començaran properament) provenen dels diversos cursos del grau d'Infermeria. Durant aquest primer trimestre, un total de 48 alumnes d'aquesta especialitat realitzen les seves assignatures de Pràcticum a l'Hospital Universitari de Vic i a l'Hospital Sant Jaume de Manlleu.
  • Fisioteràpia: A principis d'octubre, sis estudiants de Fisioteràpia van començar les seves pràctiques als diversos espais en què el CHV ofereix tractaments de rehabilitació, a l'edifici annex a l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic i a l'HSJM, i al servei de rehabilitació domiciliària.
  • Teràpia Ocupacional i Psicologia: El Servei de Psiquiatria i Salut Mental també està participant de la formació d'una terapeuta ocupacional i de sis estudiants del màster de Psicologia General Sanitària de la UVic-UCC (a més d'acollir les pràctiques de sis dels 48 alumnes d'Infermeria).
  • Cicles formatius: L'HUV també acull des de mitjans de setembre la formació pràctica d'onze estudiants del CFGM de Cures Auxiliars d'Infermeria i quatre alumnes del CFGS de Laboratori Clínic i Biomèdic de l'Institut de Vic, així com de tres alumnes del CFGS d'Imatge pel diagnòstic i medicina nuclear de la Joviat, a Manresa. A l'HSJM, també s'hi forma un alumne de Cures Auxiliars d'Infermeria de l'Institut EMT de Granollers.
  • Altres formacions: Des del CHV també participem a través de la Residència Aura en el suport formatiu en Atenció Sociosanitària de vuit persones a càrrec de l'Oficina de Promoció Econòmica de Manlleu.

En tots els casos, s'estan realitzant les pràctiques seguint totes les mesures de prevenció necessàries pel context epidemiològic actual. La tasca docent continuarà al llarg del curs acadèmic amb l'arribada de nous estudiants que realitzaran els seus períodes de pràctiques amb nosaltres.