← Altres notícies

Divulguem les nostres experiències a la Xarxa d'Innovació en Salut de Catalunya

Com a membre de XISCAT, el CHV ha participat en la primera edició del Cafè de la Innovació enfocat a donar a conèixer solucions innovadores en els entorns assistencials i hospitalaris.

El Cafè de la Innovació de Xiscat, celebrat en format telemàtic, tenia com objectiu divulgar experiències innovadores en col·laboració amb empreses així com donar a conèixer la xarxa Xiscat a empreses interessades en desenvolupar conjuntament projectes innovadors. Hi van participar més de 60 entitats i experts.

Cadascun dels 8 hospitals que forma part de la xarxa va explicar un cas d'èxit en l'àmbit de la innovació. En el cas del CHV, es va donar a conèixer l'experiència de col·laboració público-privada entre el Consorci i l'empresa Isern Medical Telecom per al desenvolupament de la plataforma de mobilitat Alexia Clinic.

El project manager d'Isern Medical Telecom, Roger Rossell, va ser l'encarregat de presentar aquesta solució de connectivitat que, mitjançant dispositius mòbils, permet gestionar la informació del pacient i les utilitats clau per a la seva assistència en qualsevol lloc i moment, a través d'una interfície única que connecta els diferents programes informàtics de l'Hospital. Desenvolupada amb l'empresa Isern Medical Telecom, la plataforma facilita el treball dels professionals i millora la seguretat, aportant velocitat, traçabilitat i fiabilitat en la consulta i registre de les dades

Es tracta d'un projecte d'innovació, que el CHV i ISERN han desenvolupat al llarg dels darrers cinc anys i està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Projecte d'Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) Osona Transformació Social. L'any passat, el projecte va estar guardonat amb el Premi La Unió a la millor Innovació en Gestió del 2018.