← Altres notícies

La Xarxa XISCAT, de la qual en forma part la FORES, s'ha presentat públicament

La Xarxa XISCAT, Xarxa d’Innovació en Salut per Catalunya, de la qual en forma part la FORES (Fundació d’Osona per a la Recerca i Educació Sanitàries), s’ha presentat aquest dimarts en societat com la primera xarxa de Catalunya i Espanya d’hospitals i centres medicosanitaris dedicada al foment de la R D I, i a la protecció i transferència dels resultats derivats.

Els objectius principals de la Xarxa XISCAT són promoure projectes de R D I, obtenir finançament públic i privat, controlar la protecció intel·lectual i industrial i facilitar la transferència d’aquesta innovació a les empreses. Per tant, es busca que XISCAT actuï com un verdader agent de desenvolupament econòmic. De fet, aquesta xarxa assenta les bases de l’estratègia dels propers 10 anys, així com el tret de sortida per Catalunya i Espanya en l’alineament cap a una dinàmica de treball que segueix el paral·lelisme de la pròpia evolució d’Europa en l’horitzó 2013-2020, on la Comissió Europea concentrarà més esforços en innovació, especialment innovació en serveis, TIC i salut.

En nom de la FORES, van ser presents a l'acte el Sr. Jaume Portús, com a president, i la Dra. Núria Roger, com a directora.