← Altres notícies

Donem a ONG l'excedent de medicaments

El Consorci Hospitalari de Vic participem en la iniciativa per a la donació de l'excedent de fàrmacs que inicialment es van provar per tractar la COVID-19. Els hospitals comarcals catalans ja hem recollit més de 330.000 comprimits de fàrmacs antiretrovirals i antimalàrics, que s’enviaran a països amb pocs recursos per ajudar a tractar la malària i el VIH.

Després de la primera onada de la COVID-19, la majoria d’hospitals ens vàrem trobar amb uns estocs sobredimensionats de comprimits antiretrovirals i per tractar la malària. En un inici, alguns estudis apuntaven que aquests fàrmacs podrien ser efectius contra el coronavirus, però assajos clínics posteriors van descartar el seu ús i es van anar substituint per altres tractaments més efectius.

A la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell van tenir la idea de donar un ús alternatiu a tots aquests fàrmacs per aprofitar-los. Després de veure que el mateix havia passat arreu del territori, van engegar una iniciativa per unir els esforços dels hospitals comarcals i fer una donació conjunta d’aquests medicaments. El Consorci Hospitalari de Vic i una vintena més de centres d’arreu de Catalunya ens vàrem unir ben aviat a la crida. En concret, a través del Servei de Farmàcia de l’Hospital Universitari de Vic hem fet donació d’un excedent de 5.095 comprimits d'hidroxicloroquina.

La donació d'aquest excedent de fàrmacs es destinarà a organitzacions que treballen en països i zones on l'ús de la hidroxicloroquina pot ser de gran ajuda per tractar la malària, mentre que altres centres han donat també fàrmacs com el lopinavir/ritonavir per al VIH.