← Altres notícies

Al CHV treballem per minimitzar la nostra petjada ecològica

El Dia Mundial del Medi Ambient ens convida enguany a 'Reimaginar. Recuperar. Restaurar'. Al CHV ens sumem a aquest repte de Restaurar perquè, si bé la nostra raó de ser és l’assistència sanitària, som conscients que el COM fem les coses és determinant i que, sovint, costa el mateix fer-ho bé que malament.

Al Consorci Hospitalari de Vic treballem des de fa anys per minimitzar la nostra petjada ecològica. Així, hem aconseguit reduir el nostre consum energètic gràcies a les noves calderes i sistemes de calefacció més eficients, i a la substitució progressiva de tota la lluminària per LED. A més, comptem amb un sistema que ens permet recuperar un 30% de l'aigua que es genera a hemodiàlisi.

Ara, hem apostat per introduir les bates reutilitzables, com una primera acció dins el pla per a la reducció del plàstic. Així mateix, aquest 2021 iniciem un Pla de Mobilitat Sostenible i hem adquirit el compromís estratègic de reduir la nostra petjada de carboni. I tot ho fem a través d’un sistema de gestió ambiental, certificat segons l’estàndard ISO 14001 i avalat pel registre EMAS de la Unió Europea.

És un camí que no és fàcil i que requereix la implicació de totes i tots! Per sort, no estem sols. Treballem estretament amb una xarxa global d'hospitals verds i saludables (GGHH) d'àmbit mundial, en la qual col·laborem 151 centres d’arreu d’Europa.

Missatge de les Nacions Unides amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient

No podem tornar el temps enrere. Però podem cultivar arbres, reverdir les nostres ciutats, repoblar els nostres jardins amb espècies silvestres, canviar les nostres dietes i netejar rius i costes. Som la generació que pot fer les paus amb la natura.

És la nostra última oportunitat per corregir el rumb: prevenir la catàstrofe climàtica, detenir la creixent onada de contaminació i deixalles, i frenar la pèrdua de biodiversitat.

Tu també pots protegir el que queda i reparar el que ha sigut danyat.

Siguem actius, no ansiosos. Siguem audaços, no tímids.

És el nostre moment. És el teu moment.

Uneix-te a #GeneracióRestauració