Osona es bolca amb donacions econòmiques i de material de protecció per fer front a la pandèmia

Mig miler de persones i algunes indústries de la comarca confeccionen mascaretes i bates, alhora que centenars d'empreses i particulars han fet donacions econòmiques per un valor superior als 260.000 euros

Donacions i confecció de material de protecció per als professionals

La gent d’Osona es va mobilitzar amb rapidesa des de mitjans de març, poc després dels primers casos confirmats de Covid-19 a la comarca, per fer arribar al CHV tot tipus de material imprescindible perquè els nostres professionals poguessin fer la seva tasca assistencial ben protegits.

Davant la crida per l'escassetat d'equips de protecció, desenes de petites i grans empreses, autònoms, institucions, entitats, la universitat i fins i tot particulars ens van regalar o posar a disposició el seu material, ja fossin mascaretes, bates impermeables, guants, ulleres estanques i productes per a desinfecció.

En paral·lel, al Consorci Hospitalari de Vic també es va engegar una iniciativa per buscar voluntaris que ens ajudessin a confeccionar mascaretes i bates amb material proporcionat pel propi Servei de Rober del CHV perquè els equips complissin unes mesures de protecció específiques per ser funcionals. En pocs dies, prop de 500 persones voluntàries es van sumar a la crida.

Més de 260.000 euros per contribuir a finançar la inversió extra en equips i personal

Què puc fer per ajudar-vos? Aquesta és la pregunta que moltes empreses, entitats i particulars d'Osona ens han adreçat en les darreres setmanes davant la duríssima prova a la que s'estan enfrontant els professionals dels centres sanitaris per atendre el creixent nombre de persones amb malalties respiratòries greus provocades pel coronavirus SARS-Cov-2.

Són moltes les persones, empreses i entitats les que han volgut ajudar en aquesta situació amb aportacions econòmiques per ajudar a finançar la gran quantitat d'equipament i de personal extra necessari per atendre les persones hospitalitzades per Covid-19.

El dia 7 d’abril, el compte ES47 0182 6035 4002 0151 1596, on es poden fer aportacions solidàries per al Consorci Hospitalari de Vic, ha via reunit més de 260.000 euros en donatius. Moltíssimes persones amb aportacions particulars, diverses empreses amb quantitats de diversos milers d'euros i una aportació "extraordinària" per part de Le Porc Gourmet - Grupo Jorge, la indústria càrnia de Santa Eugènia de Berga, que ha donat 200.000 euros.

  • Com col·laborar amb el CHV?

Recentment s'ha habilitat la pàgina Ajuda’ns a fer front a la Covid-19, dins l’apartat Informació i tràmits del web del CHV, que recull tota la informació necessària per a les empreses, entitats i persones que vulguin col·laborar amb el CHV fent un donatiu solidari o lliurant material de protecció.