La recerca del CHV, reconeguda als Premis Sanitat Osona

La 38a edició dels Premis Sanitat Osona i la 21a Beca d'Investigació d'Osona van reconèixer diversos estudis i projectes de recerca realitzats per professionals del CHV

La seu de la delegació osonenca del Col·legi de Metges de Barcelona va acollir, el 30 de novembre, el lliurament de la 38a edició dels Premis Sanitat Osona i de la 21a Beca d'Investigació d'Osona. L’acte d’entrega d’aquests premis anuals de recerca se celebrava habitualment en el marc de la Festivitat de Sant Cosme i Sant Damià però, enguany, com a part de les mesures preventives per evitar el contagi de coronavirus, es va haver d’ajornar per celebrar-ho en unes altres dates i en petit format.

XXXVI Premis Sanitat Osona

En la categoria de treballs publicats, el guardonat va ser l'estudi 'Diagnòstic de lesions cutànies mitjançant fotografies fetes amb un telèfon mòbil: enquesta en línia a metges d'atenció primària', de Francesc Xavier Marín, Josep Vidal, Pere Roura, Carles Janés, Rosa Taberner i Jacobo Mendioroz.

En la categoria de treballs inèdits, el guanyador va ser el treball 'Evolución 2001-2018 de los niveles de colesterol sérico en una población de Cataluña (Osona-Barcelona)'. de Joan Deniel, Jordi Prat, Pere Roura, Maria Àngels Casas i Víctor Farré.

En la categoria de treballs sobre el càncer, es va premiar el treball 'Avaluació del grau de fragilitat i personalització de l'atenció a persones amb malaltia oncològica atesos en una Unitat de Cures Pal·liatives', a càrrec d’Ester Fontserè, Anna Torné, Jordi Amblàs, Emma Puigoriol, Rut Cabestany, Alba Márquez i Ramona Sandu.

La 3era edició del premi de la borsa de formació per a residents va reconèixer, en la categoria de treballs de recerca, el treball 'Infección urinaria asociada a sondaje urinario en Servicios médicos', a càrrec de la resident de Medicina Interna Tamar Nerea Blanco. En la categoria de casos clínics, es va lliurar un premi ex aequo per als treballs 'CODEX-7: crònica de una muerte anunciada', a càrrec de la resident de Medicina Interna Maria Baldà, i '¿Aire en el cerebro? A propósito de un caso', de la resident de Medicina Interna Ana Castro.

XXI Beca d'Investigació d'Osona

Atorgada per l'Agrupació de Ciències Mèdiques d'Osona, la XXI Beca d'Investigació d'Osona va premiar el projecte 'Infecció pel virus SARS-CoV-2 en la població pediàtrica d'Osona. Característiques clíniques, epidemiològiques i seroprevalença'. El treball, que podeu conèixer més a fons a l’apartat ‘En Primera Persona’ d’aquest Infocom, va ser desenvolupat pels professionals Montserrat Ruiz, Maria Viñolas, Àngels Rifà, Anna Ricart i Pere Roura.

Fotografia de grup durant l’acte de lliurament dels premis

Excel·lent Cum Laude per a la tesi doctoral de dos doctors del Servei d'Urgències

El Dr. Lluís Llauger va llegir la seva tesi 'Paper de la funció renal en el pronòstic dels pacients diagnosticats d'insuficiència cardíaca aguda en els serveis d'urgències: anàlisi multidimensional', el 21 d'octubre a la Universitat de Barcelona, i el Dr. Néker Gelacio Bejarano va presentar la tesi 'Carga de morbilidad cardiovascular en pacientes con multiborbilidad y control farmacológico de la hipertensión arterial, la diabetis mellitus y la hipercoloesterolemia en Atención Primária', el dia 30 del mateix mes, a la Universitat Autònoma de Barcelona. Els dos treballs van obtenir la qualificació d'Excel·lent Cum Laude. La realització de tesis doctorals és un dels punts rellevants en l'estratègia de desenvolupament com a Hospital Universitari i dels propis professionals.