L'hospital té informació clínica del pacient abans que arribi l'ambulància

El SEM ja es comunica amb l'HUV a través de la nova Estació Clínica d'Emergències, una nova eina tecnològica de les ambulàncies que, a través de tauletes tàctils, permet enviar informació a l'hospital sobre l'estat del pacient, les lesions que ha sofert o quina medicació se li ha administrat.

En els casos de pacients crítics o de codis d'emergència (ictus o infart), els professionals del SEM poden enviar l'informe telemàticament a l'hospital de destí, abans que hi arribi l'ambulància. Aquesta comunicació de dades clíniques és especialment útil quan el temps de trasllat és llarg, ja que permet que els metges i infermers de l'hospital tinguin coneixement de les condicions en què es troba el pacient que és a punt d'arribar, i puguin accedir a la seva història clínica i començar a treballar el cas.

Amb aquesta nova eina tecnològica, els informes assistencials del SEM es fan en format digital sobre tauletes tàctils, de manera que són més minuciosos, complets i segurs. L'informe digital del SEM queda desat a la història clínica, i pot ser consultat tant pels metges i infermers del sistema de salut com pel propi pacient, a través de La Meva Salut.