Nou programa de doctorat en Medicina i Ciències Biomèdiques

Els professionals del CHV tindran més facilitats per desenvolupar el seu vessant acadèmic i de recerca gràcies a l'aprovació del nou programa de doctorat de la UVic-UCC.

L'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU) va donar llum verda el mes d'octubre passat al nou programa de doctorat, que obrirà la seva matrícula de nou accés el curs 2019-2020. En total s'oferiran 20 places cada any, excepte el primer, en què la matrícula serà més reduïda, amb 15 nous doctorands.

El programa formarà investigadors en els àmbits de la recerca clínica i biomèdica a través de dues línies de doctorat: per una banda, la mèdica, que incorporarà àmbits de treball com l'educació mèdica, la seguretat del pacient, l'epidemiologia clínica i l'envelliment, la cronicitat i els models d'integració assistencials. Per una altra banda, la de ciències biomèdiques, centrada en la biologia cel·lular i molecular, la investigació clínica i traslacional i les noves estratègies terapèutiques.

L'inici del programa també permet culminar la implantació de l'estructura acadèmica i de recerca vinculada a l'Hospital Universitari de Vic i consolida les línies d'investigació actuals dels grups de recerca existents.