Atenció a la dependència

Els serveis d'atenció a la dependència d''El Nadal. Serveis per la gent gran' ofereixen diferents programes d'atenció per proveir un entorn adequat i adaptat a les necessitats d'atenció de la persona en cada moment. Els diferents recursos mostren una progressiva recuperació de l'activitat a les residències després de l’impacte de la pandèmia iniciada l’any anterior, si bé els centres de dia encara no presenten les xifres de recuperació que s’esperaven.

Estabilitat en l’ocupació residencial

El nivell d'ocupació de les residències que gestiona la Fundació s’ha refet lleugerament després del gran descens de l’any 2020 i ha assolit augments d’entre 1 i 3,3 punts percentuals. En paral·lel, s’ha mantingut estable el nombre de persones ateses i usuaris totals, amb un lleuger descens de l’1,29%. La pandèmia segueix tenint un impacte important en l'activitat dels centres de dia i el servei complementari dels menjadors socials, amb disminucions notables de més del 20% respecte l’any anterior.

Atenció Integral Centrada en la Persona (AICP)

Des d'El Nadal, Serveis per a la gent gran impulsem el ‘Projecte AICP: Propostes per millorar la qualitat de vida de les persones’. Una iniciativa per avançar en el model d'atenció a les persones grans usuàries dels serveis, a través de la qual volem millorar la seva qualitat de vida i promocionar la seva autonomia i benestar, a partir de potenciar la seva participació efectiva, els seus valors i pràctiques. Aquest 2021, hem intentat adaptar i mantenir al màxim possible aquesta visió de l'atenció, malgrat els condicionants imposats per la COVID i les mesures de prevenció i de sectorització d’espais.