← Altres notícies

“Tenim molta proximitat amb els pacients i els oferim un acompanyament emocional de gran valor”

L'Èrica Izquierdo és una infermera enèrgica i amb molta empenta. Des de l’any passat, lidera juntament amb Laura Montero la consulta de seguiment oncològic de l'Hospital Universitari de Vic, un servei d'infermera de pràctica avançada que fa el seguiment de pacients amb patologies com les neoplàsies de mama.

L’Èrica disposa d'una dilatada experiència de més d'una dècada en atenció pediàtrica, però fa tres anys va incorporar-se a l'equip de l'Hospital de dia oncològic, on veu un important futur professional.

Coneixement ampli i especialització

"A vegades tenim tendència a encasellar-nos, però va bé poder tenir una visió més àmplia de les nostres possibilitats per després especialitzar-te en el que vulguis", afirma l'Èrica, qui ha cursat màsters en Pediatria i Oncologia, els dos vessants de l'atenció assistencial en què ha participat durant els seus anys a Vic.

Acompanyament emocional del pacient

Durant la seva jornada laboral, té cura de la correcta administració de les quimioteràpies als pacients, amb un compromís especial amb la bona realització tècnica però també amb el suport emocional que necessiten els pacients. "Tenir cura dels pacients també és treure'ls els seus neguits i acompanyar-los durant la seva malaltia" i compara aquesta tasca de suport que fa ara amb la que havia fet quan era infermera pediàtrica amb els infants i els seus pares.

Autonomia i lideratge infermer

L'autonomia que té una infermera en l'atenció a pacients de Pediatria o Oncologia és un dels punts forts que destaca de l'Hospital Universitari de Vic: "cada cop les infermeres som més autònomes i liderem la nostra activitat en dispositius com les urgències de pacients oncològics, que es fan a la pròpia unitat i són portades directament per professionals d'Infermeria." A les Urgències, o la pròpia administració de quimioteràpia, s'hi ha sumat recentment la consulta de seguiment infermer, liderada per l'Èrica i la Laura, que està rebent bones valoracions dels pacients. "La confiança amb l'equip d'oncòlegs és total i treballem conjuntament per complementar-nos i oferir la millor atenció possible", comenta.

Atenció segura i acurada

La seguretat i la tecnologia són dos eixos de millora de l'activitat infermera. Per exemple, les infermeres de l'Hospital de dia oncològic del centre compten amb dispositius mòbils que els permeten validar la medicació i el tractament al costat del pacient. "Així tenim més seguretat quan treballem i atenem el pacient".