Consorci Hospitalari de Vic

Oncologia i Hematologia Tornar a serveis

|Alt Image|

Amb una àmplia cartera de serveis i professionals especialitzats que garanteixen una atenció de màxima qualitat mèdica i humana, el Servei d'Oncologia i Hematologia del CHV s’ocupa del diagnòstic i tractament de les persones afectades per tumors, neoplàsies o malalties a la sang. La nostra prioritat és el benestar del pacient, així com de la seva família i dels professionals que l’atenen i acompanyen durant el procés de la seva malaltia, posant al seu abast tots els tractaments i tècniques que asseguren el millor diagnòstic i tractament possible.

Cada any realitzem unes 900 primeres visites i unes 8.000 de successives, més de 5.000 sessions de tractaments oncohematològics i atenem unes 500 urgències a l'Hospital de dia.

On trobar-nos

Hospital Universitari de Vic. Planta baixa. Àrea d’Oncologia i Hematologia.

93 889 11 11

El servei i l'equip humà

El Consorci Hospitalari de Vic ha liderat moltes de les innovacions l'àmbit de l'atenció als pacients amb càncer que després s'han convertit en model per a la resta de centres catalans. L’Hospital Universitari de Vic va ser el primer hospital d'àmbit comarcal en crear una Unitat d'Oncologia, i també el primer en disposar d'alguns dels aparells més moderns per a la detecció i tractament del càncer.

Comptem amb especialistes amb una alta preparació i formació, cadascun d'ells subespecialitzat en un àmbit oncohematològic. Un equip divers que ens permet cobrir totes les potencials necessitats del pacient durant el transcurs de la seva malaltia. Tots l’equip del Servei (personal mèdic, infermeres, auxiliars...) interacciona diàriament i treballa de forma cohesionada per un objectiu comú: millorar la salut i el benestar dels pacients. L'equip d'Hematologia s'ocupa del tractament de les malalties hematooncològiques en casos de pacients que no precisen trasplantament de moll de l'os.

Treballem sempre per fer sentir el pacient com a protagonista del seu tractament i recuperació, oferint-li les millors opcions i alternatives terapèutiques en cada cas. El període de diagnòstic està acompanyat per la figura de la infermera gestora de casos, que treballa conjuntament amb l'equip mèdic i contribueix a què el procés sigui ràpid i viscut de la forma menys negativa possible pel pacient.

Instal·lacions integrades, modernes i confortables

L’Hospital Universitari de Vic compta amb una Àrea d’Oncologia i Hematologia totalment reformada i equipada, situada a la planta baixa. Les instal·lacions ocupen uns 400 m2 de l'ala est de l'Hospital i integren les Consultes Externes, l'Hospital de dia oncològic i la Sala de tractaments, però també altres recursos com la psicooncòloga, la genetista o les consultes d'atenció pal·liativa, d'ostomies i de la farmacèutica oncològica. A més, hi ha un espai on els voluntaris de l'associació Osona Contra el Càncer fan activitats divulgatives i de suport per als malalts.

Les instal·lacions es van renovar totalment l'any 2014, gràcies al finançament d'Osona contra el Càncer, que va liderar un campanya de recollida de fons en la que s'hi va bolcar la població, les institucions i les entitats d'Osona. La campanya va recollir 780.000 euros (un 70% del cost total), i es va convertir en una de les majors iniciatives d'aquest tipus que s'han dut a terme mai en l'àmbit assistencial a Catalunya.

Sotsespecialitats, tractaments i programes

  • Oncologia digestiva
  • Oncologia mamària
  • Oncologia pulmonar
  • Oncologia ginecològica
  • Oncologia urogenital
  • Oncologia de cap i coll
  • Unitat d'alt risc familiar (en coordinació amb l'Hospital Clínic de Barcelona)
  • Cures pal.liatives
  • Psicooncologia
  • Farmàcia oncològica

Formació, recerca i innovació en benefici dels nostres pacients

Els oncòlegs i hematòlegs del Consorci Hospitalari de Vic realitzen formació continuada en la seva sotsespecialitat i es promou el seu accés a la recerca i a la realització de publicacions científiques.

Impulsem diferents projectes per millorar l'atenció dels pacients oncohematològics en el marc de l'Aliança Estratègica C-17, un model col·laboratiu entre els hospitals de Vic, Clínic de Barcelona, Granollers, Mollet, Sant Celoni i Campdevànol, amb el suport del CatSalut. Aquest marc estable i transversal de col·laboració ens permet desenvolupar projectes compartits i coordinar-nos per millorar l'eficiència, facilitar l'atenció i l'accessibilitat de certes patologies o millorar l'atenció a pacients complexos. També ens permet accedir a recerca d’alt nivell i a assajos clínics, dels que se’n poden beneficiar els nostres pacients.

Activitat docent com a hospital universitari

Som Hospital Universitari des de 2014. El Servei d'Oncolocia i Hematologia forma part del projecte docent de la Facultat de Medicina de Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya, ja sigui perquè els estudiants de grau fan estades al Servei, o perquè brindem als nostres professionals l’oportunitat d’impartir docència universitària.

En l'àmbit de la formació sanitària especialitzada, els residents de Medicina Familiar i Comunitària del Consorci Hospitalari de Vic (conjunts amb ACEBA i l’ICS Catalunya Central) fan rotacions pel Servei.

Vols treballar amb nosaltres?

El nostre equip

Marta Parera
Marta Parera

Cap de Servei