Comunicació i sensibilització ambiental

Tenim clar que per aconseguir una reducció real de l'impacte ambiental de la nostra activitat, a part d'una correcta gestió és imprescindible la comunicació i sensibilització de totes les parts interessades: sobretot el personal, però també els usuaris i pacients. Per això, disposem d’un Pla de Comunicació Ambiental que, integrat en el Pla de Comunicació del CHV, preveu diverses actuacions tant a nivell intern com extern per sensibilitzar professionals i pacients en els diferents aspectes ambientals.

En aquesta línia, hem realitzat diverses campanyes i publicacions a través dels nostres canals corporatius:

  • 2/03/2020: Per a una millora en gestió del paper confidencial que minimitzi la seva generació
  • 5/03/2020: Dia Mundial de l'Eficiència Energètica. L'eficiència energètica pot ser un fre al canvi climàtic
  • 12/05/2020: Participa a l'enquesta de la Setmana Sense Fum
  • 5/06/2020: Dia Mundial del Medi Ambient. El CHV participa en la recuperació d'un dels pulmons verds de Vic
  • 03/07/2020: Dia Mundial sense bosses de plàstic
  • 01/09/2020: Al CHV recollim taps per a la neurofibromatosi. Doble objectiu: reciclatge i benefici social
  • 16/09/2020: El CHV és des del mes de juliol membre de la Xarxa Global d'Hospitals Verds i Saludables: Global Green and Healthy Hospitals (GGHH) i Health Care Without Harm (HCWH) Europe
  • 14/10/2020 Nova Unitat d'hospitalització que servirà de model per a tot el centre, amb climatització i il·luminació intel·ligents
  • 6/11/2020: Unifiquem el reciclatge d'envasos i paper
  • 16/11/2020: Vigilem on llencem els EPI: són residus sanitaris i NO poden anar al reciclatge.
  • 10/12/2020: Coneix els resultats i les iniciatives mediambientals del Consorci

D'altra banda, s'ha continuat cercant l'intercanvi de coneixements amb altres organitzacions que també treballen per a la millora de la gestió ambiental, per exemple a través del Club EMAS o participant en grups de treball específics del sector sanitari del mateix Club EMAS, de la Unió Catalana d'Hospitals, del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), del Global Green and Healthy Hospitals (GGHH) d'àmbit internacional. En l'àmbit europeu, participem en diferents grups de treball específics (per a la reducció del plàstic, per la compra sostenible de teixits...). 

A nivell de proveïdors, continuem prioritzant la compra de productes i serveis que siguin respectuosos amb l'entorn d'acord amb la nostra sistemàtica de compra verda: adquirim tòners ecològics, paper reciclat certificat amb l'ecoetiqueta Àngel Blau... A més, procurem sensibilitzar les empreses perquè millorin la seva gestió ambiental de manera que, al seu torn, això millori els impactes indirectes de l'activitat del CHV.