Atenció sanitària

A l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic oferim assistència sanitària especialitzada en els àmbits de la Geriatria, les Cures pal·liatives i la Psicogeriatria / demències, majoritàriament de tipus públic -concertada amb el CatSalut- però també privada. A més, de forma coordinada amb altres centres, fem diagnòstics, tractaments, prevenció, recerca i formació.

EVOLUCIÓ DE LES ALTES 2020 2021 2022 Variació
Hospitalització 1.273 1.269 1.154 ▼ -9,1%
Processos d'avaluació multidisciplinar 461 534 543 ▲ 1,7%
Hospital de dia 310 362 472  ▲ 30,4%
Atenció domiciliària (PADES / HD) 550 523 715 ▲ 36,7%
UFISS geriatria i cures pal·liatives* 1.163 1.227 1.260 ▲ 2,7%
Unitat Geriàtrica d'Aguts* 916 988 997 ▲ 0,9%
(*) Recursos que desenvolupen la seva activitat a l’Hospital Universitari de Vic
ESPECIAL: LA COVID AL NOSTRE HOSPITAL
Altes totals 272
% altes COVID respecte total altes 23,6%%
% mortalitat altes COVID 23,5%
Trasllat pacients COVID + des de l’HUV (urg i planta) 243
Casos positius de treballadors 40

Cartera de serveis sanitaris:

Hospitalització

  • SUBAGUTS: atenció a persones grans i/o fràgils amb procés de reagudització de les seves malalties cròniques, que requereixen d'un ingrés curt i una atenció especialitzada geriàtrica
  • CONVALESCÈNCIA: atenció a persones amb un procés agut o malaltia descomopensada, i amb pèrdua d'autonomia, que necessiten un període de recuperació, per poder tornar al seu estat previ o bé per coordinar el recurs idoni a l'alta.
  • CURES PAL·LIATIVES: atenció multidimensional a persones en situació de malaltia crònica avançada, per aconseguir el millor confort i benestar de la persona i el seu entorn
  • PSICOGERIATRIA: atenció a persones amb deteriorament cognitiu i/o trastorns mentals que requereixen ingrés per avaluació diagnòstica, control de símptomes i suport.

Atenció diürna ambulatòria

  • HOSPITAL DE DIA: atenció temporal de persones amb necessitats de rehabilitació, tractament i seguiment.
  • EQUIPS D'ATENCIÓ INTEGRAL AMBULATÒRIA: unitat de diagnòstic i seguiment de malalts geriàtrics, psicogeriàtrics i pal·liatius.
  • REHABILITACIÓ AMBULATÒRIA: atenció de persones amb dèficits i discapacitats tributaris de rehabilitació mèdica en règim ambulatori.

Atenció comunitària

  • EQUIP DE SUPORT DOMICILIARI (PADES) / HOSPITALITZACIÓ DOMICILIÀRIA: equip mixt FHSC-CHV per a l'avaluació, consulta, gestió de casos, connexió i assistència en el seu domicili de malalts crònics, especialment en situacions complexes i de seguiment de tractaments.