Els nostres professionals Tornar a serveis

Maria Alejo

Anatomia Patològica

Cap de Servei

Amb una llarga trajectòria com a patòloga, la Dra. Maria Alejo és des del 2020 la cap del Servei d’Anatomia Patològica del Consorci Hospitalari de Vic. Compta amb més de 25 anys d'experiència en el camp del diagnòstic citohistològic, amb especial interès per la ginecopatologia, la dermatopatologia i la uropatologia.

En l’àmbit de la recerca, és investigadora en el camp de les malalties relacionades amb la infecció pel Virus del Papil·loma Humà, amb especial interès en el càncer de cèrvix. Des de 2007, és metgessa consultora del Laboratori de Papil·loma de la Unitat d'Infeccions i Càncer de l'Institut Català d'Oncologia (ICO). Ha paticipat en la redacció del Programa de Cribratge de Càncer de Cèrvix de Catalunya i en diverses publicaicons relacionades.

Trajectòria

Llicenciada en Medicina i Cirurgia, la Dra. Alejo va especialitzar-se en Anatomia Patològica a l’Hospital de Sant Pau de Barcelona. Disposa del Grau de Doctora per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Va treballar com a metgessa adjunta al servei d'Anatomia Patològica del Consorci Hospitalari de Vic entre el 1991 i el 2009. Posteriorment, va exercir com a cap de servei i gestor del procés d'Anatomia Patològica del Consorci Sanitari Integral i també com a metgessa consultora del Laboratori de Papil·loma de la Unitat d'Infeccions i Càncer de l'Institut Català d'Oncologia (ICO). El 2020 va tornar al CHV per assumir la responsabiliat de cap de Servei.

Des dels inicis de la seva carrera professional, s'ha vist atreta per la Qualitat aplicada a l'Anatomia Patològica, tant des del punt del diagnòstic com del control de tot el procés tècnic.

És membre de la Societat Espanyola d'Anatomia Patològica i de la Societat Catalana d'Anatomia Patològica.

La meva visió del servei

  • “El millor del meu servei és l’equip humà i les ganes constants d’avançar i millorar”.

Al CHV puc desenvolupar la meva vessant professional en el camp del diagnòstic així com la de gestió del servei, sense oblidar la recerca i la innovació