Els nostres professionals Tornar a serveis

Marga Ullastre

Rehabilitació

Cap d'Unitat de Rehabilitació Domiciliària

És la cap de la Unitat de Rehabilitació Domiciliària del Consorci Hospitalari de Vic des del 2006, amb una llarga expertesa en l’àmbit de la rehabilitació domiciliària des del 1989.

Trajectòria

Després de diplomar-se en Fisioteràpia per l’Escola Universitària d'Infermeria i Fisioteràpia "Gimbernat" (UAB), l’any 1989 Marga Ullastre va començar a introduir-se al món de la fisioteràpia domiciliària. A través de l’empresa Fisiogestión, va esdevenir coordinadora del Servei de Fisioteràpia Domiciliària a la comarca d’Osona (1989-2006). Al 2006, quan el CatSalut va decidir contractar el Servei de Rehabilitació Domiciliaria al CHV, es va incorporar com a cap d’Unitat d’Infermeria d’aquesta especialitat, una tasca que exerceix fins a l’actualitat.

A banda de la seva dilatada trajectòria assistencial i de gestió, ha excercit com a docent en cursos i tallers de rehabilitació i de mobilització de persones i ha participat en articles científics.

La meva visió del servei

  • "La fisioteràpia domiciliària va dirigida al pacient que no pot desplaçar-se fora del domicili perquè comporta un risc, atesa la seva patologia subjacent o perquè té dificultats d'orientació, limitació important per realitzar les activitats de la vida diària bàsiques o quan la base del procés rehabilitador és la integració del discapacitat en el propi domicili, ja sigui per patologia múscul-esquelètica, neurològica, respiratòria, cronicitat, geriatria, etc. És per això que, per exercir aquesta professió, es requereix d'un ampli ventall de competències tècniques i qualitat humana, sense oblidar la importància cabdal de les habilitats comunicatives perquè el pacient comprengui i aprengui les indicacions”.
  • “Fa més de 30 anys que la meva vida professional gira entorn la Fisioteràpia domiciliària i puc dir amb orgull que tenim un equip de llarga trajectoria professional que ha assolit una expertesa que garanteix la qualitat en l'atenció domiciliària requerida”.
  • “El millor del servei són els companys d'equip. Ells fan que el dia a dia segueixi sent apassionant i engrescador, sempre compartint coneixement i amb ganes de seguir creixent a nivell professional i humà, per poder donar la millor de les atencions als nostres pacients i comprovar que, amb la nostra feina, els hi donem qualitat de vida”.
  • “Creiem en la nostra professió i intentem transmetre-ho a les noves generacions d'estudiants en pràctiques amb la mateixa il·lusió”.

M'apassiona comprovar que fem una gran aportació a la vida diària dels pacients gràcies a la qualitat humana i professional de les persones que formem l'equip