Consorci Hospitalari de Vic

Unitat de Cures Intensives Tornar a serveis

|Alt Image|

L’UCI de l’Hospital Universitari de Vic és una unitat polivalent que atén les patologies medicoquirúrgiques i coronàries dels pacients greus i crítics d'Osona. Mitjançant un equip de professionals especialitzats en Medicina i Cures Intensives i la tecnologia més avançada d'atenció i monitoratge, ofereix una atenció continuada de màxima qualitat als pacients en situació greu que puguin necessitar un abordatge multidisciplinari i tècniques de suport vital amb ventilació mecànica invasiva, monitoratge hemodinàmic o depuració extrarenal.

On trobar-nos

Hospital Universitari de Vic. Planta -1

93 889 11 11

Atenció crítica immediata en un context de proximitat

Gràcies al seu equip d’especialistes en medicina i en cures intensives i a la seva dotació tecnològica, a l’UCI de l’Hospital Universitari de Vic podem atendre la majoria de patologies que presenten els malalts crítics d'Osona. Això redueix les derivacions a altres hospitals i facilita que atenguem els pacients en un context de major proximitat territorial amb els seus familiars.

A l’UCI es dona una atenció immediata i multidisciplinària als pacients mitjançant tècniques de suport vital amb ventilació mecànica invasiva (traqueostomia...), monitoratge hemodinàmic i depuració extrarenal. També instal·lem marcapassos provisionals als pacients que ho necessiten i col·laborem amb el Servei de Cardiologia en la col·locació de marcapassos definitius.

Instal·lacions i equipaments d'última generació

La Unitat de Cures Intensives té una capacitat de 12 llits i el seu equipament tecnològic està en renovació constant. L’objectiu és dotar els professionals de tota la maquinària i el material necessaris per oferir la millor atenció als nostres pacients.

Comptem amb un sistema de monitorització paramètrica per controlar l'evolució dels pacients de forma integrada, centralitzada i en mobilitat. Els monitors situats als diferents boxs envien a l’estació central dades completes i precises sobre l'estat dels pacients i l'evolució de les seves constants, i permeten programar alertes per detectar qualsevol alteració. Això permet a l'equip de guàrdia controlar en tot moment, de forma centralitzada, l'evolució de tots els pacients i actuar de manera preventiva abans que es descompensin o que el seu estat es deteriori.

Activitat assistencial

Atenem de mitjana uns 400 ingressos anuals, la meitat dels quals requereixen ventilació mecànica.

Formació, recerca i innovació

Treballar en un Hospital Universitari ens permet compaginar l’activitat assistencial amb la recerca. Diversos professionals de l'UCI participen en grups de recerca vinculats a la seva activitat diària, com és el cas de la Nefrologia Crítica, la Reanimació Cardiopulmonar, la Seguretat de Pacients o la ventilació mecànica.

La divulgació científica també forma part de l'activitat del nostre personal, el qual participa en congressos com el de la SEMICYUC o el de la Societat Catalana de Medicina Intensiva i Crítics.

A més, diverses persones de l'equip tenen el doctorat i altres l'estan cursant a diferents universitats catalanes.

Docència universitària i MIR/IIR

Alguns professionals de l’UCI participen activament en la docència universitària com a professors a la UVic-UCC. La Unitat també acull rotacions de la formació sanitària especialitzada dels residents de Medicina Interna, Cirurgia i Medicina Familiar i Comunitària.

Vols treballar amb nosaltres?

El nostre equip

El nostre equip humà és multidisciplinari: està format per 9 especialistes mèdics i per personal infermer expert en l’atenció a pacients crítics. Us presentem alguns dels professionals que en formen part:

Mariano Gastón Rinaudo
Mariano Gastón Rinaudo

Cap de Servei