← Altres jornades

Ingesta de cossos estranys

15:00 H

Ponents:

Tònia Palau,  Servei de Cirurgia

Lloc:

Sala d'actes HUV

Revisió bibliográfica actual de quin és el maneig en les ingestions reiterades de cossos extranys associat a un trastron psiquiàtric.

La ingestió de cossos estranys pot ser fortuïta i involuntària com és en el cas dels nens, adolescents, retràs mental, portadors de dentadura postissa, deficients visuals, alcohòlics, drogadictes....O bé, tot el contrari, la ingesta es produeix de forma voluntària amb fins d'autoagressió en pacients amb un desordre de l'ànim, desordre de la personalitat, trastorns del desenvolupament, esquizofrènia y els que porten a un fi econòmic, els anomenats "mules", transportadors de drogues en el tracte digestiu.

Arrel de que en els darrers mesos hem viscut a urgències l'experiència d'ingesta reiterades de cossos estranys en 4 pacients psiquiàtrics, on en algunes vegades els objectes han estat perillosos al ser punxants i tòxics, vem decidir fer una revisió bibliográfica per poder tenir un millor i ràpid maneig de la situació. Veurem que és molt important l'enfocament multidisciplinar per al maneig d'aquests casos, sovint difícils