Consorci Hospitalari de Vic

Urgències Territorials Tornar a serveis

Atenció immediata orientada al ciutadà

Què ens fa diferents?

 • Única direcció de les urgències territorials

 • Model de gestió integrat

 • Instal·lacions modernes i tecnologia avançada

 • 57

  punts d’atenció

 • 30

  % més d’espai

 • 60000

  pacients atesos a l’any

El servei d'urgències

El Servei d'Urgències del Consorci Hospitalari de Vic té com a objectiu principal proporcionar atenció sanitària integral i immediata als pacients que requereixen diagnòstic i tractament immediat. Aquesta atenció inclou la valoració ràpida, el diagnòstic precís i la implementació de les intervencions necessàries per garantir la millor resposta a les situacions d'urgència.

Model pioner de gestió integrada

El Consorci Hospitalari de Vic adopta un model de gestió integrat de les urgències que unifica l'atenció especialitzada (hospitalària) i l'atenció primària. Mitjançant aquest sistema, es proporciona una via d'entrada única per a la ciutadania d’Osona, assegurant una coordinació eficaç entre els diferents nivells assistencials i facilitant la continuïtat de la atenció.

Es tracta d'un model de gestió pioner a Catalunya que posa en comú tots els recursos del territori per donar una resposta eficient i resolutiva a la ciutadania en un punt tan estratègic com són les urgències. La suma de talent, el treball en equip i la col·laboració entre tots els professionals permetrà donar la resposta més adequada a cada situació, en un espai conjunt, en el moment adequat i pel professional adequat.

Espais organitzats segons tipologia del pacient i nivell de complexitat

Cada persona usuària serà atesa en espais diferenciats, adaptats a les seves necessitats i característiques. Per oferir una atenció centrada en la persona i donar la resposta més adequada a cada situació, cada pacient serà atès en l’espai adequat, en el moment adequat i pel professional adequat. 

 • Urgències d'aguts: és l'àrea on s'atenen les urgències de major gravetat. Compta amb unes instal·lacions totalment renovades i equipades amb l'última tecnologia assistencial, amb 28 boxes que inclouen espais específics dissenyats per a l'atenció als pacients traumatològics, crítics i urgències generals mèdiques i quirúrgiques nivell II.
 • Urgències lleus nivell V (ACUT): és l’àrea on s’atenen les urgències de menor gravetat. Aquelles que s’atenen a l’Hospital quan els centres d’Atenció Primària (CAP) estan tancats (en horari nocturn). 
 • Àrea d'Observació: Per als pacients que precisen tractament immediat i per als quals es preveu la resolució del quadre clínic en un curt termini de temps (no superior a 24-48 hores); per als pacients estables amb dubtes diagnòstics que precisin proves complementàries; per als pacients que presentin criteris d'inclusió a altres programes d'atenció. L'àrea on els pacients esperen un ingrés o resolució del seu cas o d'ingrés, compta amb cinc nous boxes dobles. Donat que en aquest espai els pacients hi passen més temps, fins a 24-48 hores, ara disposen de llum natural i bany propi.  
 • Àrea de Salut Mental: El servei compta amb un psiquiatre de guàrdia integrat en el dispositiu d'Urgències per als casos que requereixen atenció urgent i immediata durant les 24 hores del dia i la nit. L'espai de les urgències psiquiàtriques també té una zona pròpia, amb 3 boxes, un consultori per a visites ràpides, i un espai per a pacients amb Trastorn Mental Greu.
 • Àrea de Pediatria: Disposa d'una zona pròpia on s'han doblat els punts d'atenció arribant a 7, un total de 5 boxes amb capacitat de fins a 10 llits i una sala d'espera pròpia amb equipaments adaptats als infants.Disposa d'una zona pròpia on s'han doblat els punts d'atenció arribant a 7, un total de 5 boxes amb capacitat de fins a 10 llits i una sala d'espera pròpia amb equipaments adaptats als infants.
 • Servei d'Emergències Mèdiques: El SEM té una base pròpia a l'HUV que depèn del servei d'Urgències.

Docència, Recerca i Innovació

 • Compromís amb la divulgació científica

Els professionals del servei d'Urgències no només es dediquen a l'assistència immediata als pacients, sinó que també destaquen pel seu compromís amb la divulgació científica. Aquest compromís es manifesta a través de la publicació d'articles, la participació en comunicacions orals i la presentació de pòsters científics i casos clínics en esdeveniments importants com el Congrés SEMES de Girona.

 • Formació acadèmica i professional

Un nombre significatiu de membres de l'equip d'Urgències està immers en programes de Doctorat en diverses universitats catalanes. Aquesta dedicació a la investigació i la formació acadèmica destaca el seu compromís amb l'enriquiment professional i el desenvolupament del coneixement mèdic.

 • Equilibri entre assistència i formació

La descripció ressalta que una part de la jornada laboral dels professionals d'Urgències està dedicada a la formació, indicant un compromís amb la millora constant de les seves habilitats i coneixements. Aquest equilibri entre l'atenció als pacients i la formació reflecteix una aproximació integral al desenvolupament professional.

 • Vinculació amb la universitat

Des de l'any 2014, l'Hospital Universitari de Vic té una estreta relació amb la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya. Aquesta vinculació es manifesta a través de l'acolliment d'estudiants de medicina, infermeria, fisioteràpia, nutrició humana i dietètica, teràpia ocupacions, piscologia i d'altres graus afins que realitzen estades puntuals proporcionant-los una oportunitat única d'exposició pràctica a l'entorn hospitalari.

 • Implicació de residents i infermeres especialistes

Com a Hospital Universitari, el servei d'Urgències rep metges residents (MIR) de diverses especialitats com Medicina Interna, Geriatria, Medicina Familiar i Comunitària, Psiquiatria i Cirurgia General. A més, les infermeres especialistes residents (EIR) en Atenció Familiar i Comunitària també roten pel servei d'Urgències, contribuint a la formació pràctica d'aquests professionals emergents. Aquesta dinàmica demostra un enfocament integral en la formació de tot l'equip assistencial.

El nostre equip

El servei d'Urgències està format per un equip humà professionalitzat, cohesionat i ben organitzat, amb una gran capacitat de treball en equip dins i fora del servei. Tot seguit podeu conèixer alguns dels molts especialistes que en formen part.

Judit Roca
Judit Roca

Cap de Servei